30 mar 2014 09:00

23 jan 2015 15:40

Fler bilhandlare vid Karstorpsrondellen

Konkurrensen mellan bilfirmorna vid Karstorpsrondellen hårdnar – nu slår Svenska Motor AB upp dörrarna till sin nya Hyundai-anläggning.
– Vi tror att vi drar kunder till varandra, säger Jesper Nyström, platschef.

Karstorpsrondellen i Skövde är en viktig knytpunkt för trafiken, men också för bilhandeln. Sedan tidigare finns Bilia, Björkholm, Toveks, och Autopartner i krokarna. Nu har de fått en ny granne – Svenska Motor AB och en helt ny Hyundai-anläggning.

– Att vi är flera är bara bra, vi tror att handel föder handel och att vi drar kunder till varandra. Letar man bil i Skövde, åker man till det här området, säger Jesper Nyström.

I torsdags kväll var det premiär, inbjudna Hyundai-ägare i upptagningsområdet – närmare 600 personer kom.

– Helt otroligt roligt! De bjöds på lite mat och dryck och underhållning i form av imitatören Anders Mårtensson.

Jesper Nyström kan nu glädja sig åt att den nya anläggningen äntligen är i gång.

– Sedan företaget kom till Skövde för ett par år sedan har verksamheten varit i tillfälliga lokaler på Mariestadsvägen. Det har hela tiden varit bestämt att vi skulle bygga nytt, särskilt eftersom vi har noterat att det finns ett stort intresse för Hyundai. I augusti förra året togs det första spadtaget till den här anläggningen. Nu är det klart och allt har gått väldigt fort.

I den 2 000 kvadratmeter stora anläggningen finns förutom bilhallen även rekonditioneringshall och en verkstadsdel. För att klara av den utökade verksamheten har företaget anställt fler.

– Jag började här i maj förra året, även om jag varit anställd i koncernen i 17 år, och då var det fem anställda. Nu är vi tio och ytterligare två har anställts och ska börja inom kort. Det handlar bland annat om säljare men också personal till rekonditioneringen som är en ny verksamhet.

Svenska Motor är dotterbolag till Trend Invest AB, som ägs av Mikael Brunnhagen. I koncernen finns ytterligare ett dotterbolag, Motor Trend AB med sju Toyota-återförsäljare i Västsverige.