27 apr 2014 09:00

23 jan 2015 15:43

Skövdesuccé sprids vidare

Peter Brodow och Cedric Edvinsson trodde stenhårt på sin företagsidé – och för tre år sedan startade de Stellas lekland i Skövde. Nu vågar de också satsa vidare. I vinter öppnar de ett lekland även i Uddevalla.

De är inne på sitt fjärde år som företagare, Peter Brodow och Cedric Edvinsson. Det har varit några tuffa, lärorika, nyttiga, men framför allt roliga, år.

– Vi trodde ju verkligen på vår idé – att barn älskar att leka är ju ingen hemlighet, säger Peter Brodow till SLA.

– Fast i början var det tufft att övertyga alla andra om att vår företagsidé skulle fungera, fast vi visste att det fanns liknande verksamhet i Örebro som fungerade bra. Det kändes som om vi var tvungna att överbevisa många.

Just den erfarenheten var kanske extra nyttig, funderar Peter.

– På något sätt blev allt därför väldigt grundligt gjort från början.

Och i dag kan Peter och Cedric – med bakgrund inom apoteksbranschen respektive ekonomi – konstatera att det var många som fick fel när de sade ”Det är bara nyhetens behag” om det nya företaget Stellas lekland på Stallsiken i Skövde.

Där kan alla småttingar leka och springa av sig. Det finns bollplan, rutschkana, studsmatta, bollhav, klätterställning, cyklar, barnen kan spela bordtennis och biljard och företaget arrangerar också barnkalas. De vuxna kan sitta i restaurangen när barnen leker – men alla föräldrar han ansvaret för sina barn.

Leklandet har 44 000 besökare per år – alltså barn för de vuxna räknas inte, de betalar ju inte inträde. Besöksantalet är en ökning med tio procent på ett år.

– Det är verkligen roligt att det har gått så bra, särskilt att vi kunde göra verklighet av vårt drömprojekt. Vi startade verkligen från noll. Vi har fyra fastanställda och 12-13 timanställda.

Företaget går bra, det växer och då känner Peter och Cedric att det är dags för nästa steg.

– Vi kände att vi ville göra något mer. Vi har tittat runt men fastnade för Uddevalla och i december öppnar vi ett Stellas lekland även där. Det ska bli jättespännande att expandera.