17 maj 2014 16:00

23 jan 2015 15:44

Seger för Skövdeföretaget Mina tjänster

Skövdeföretaget Mina tjänster Sverige AB vann regionfinalen av Venture cup – en tävling för affärsidéer – och siktar nu på Sverigefinalen.

Sedan 1998 har Venture cup arrangerats i Sverige. Tävlingen lyfter fram nya affärsidéer och företag och fler än 27 000 entreprenörer har tävlat sedan starten.

Två deltagare som det gick väldigt bra för i årets tävling är Josefina Lönn och Joakim Sjöblom, båda studenter vid Högskolan i Skövde, som driver företaget Mina tjänster Sverige AB tillsammans.

De vann nämligen en av de fyra regionfinalerna med sitt digitala varuhus för tjänster och medlemsskap. Där kan konsumenten teckna, hantera och överblicka alla sina prenumerationstjänster – som streamingtjänster, mobilabonnemang och mjukvarulicenser – på samma ställe.

”Att lyckas med en IT-affärsidé handlar ibland om att vara först ut och springa snabbt. Denna affärsidé är först ut på marknaden med just denna lösning. Detta kombinerat med olika kundvärden gör att trovärdigheten för att de kommer att lyckas är stor”, skriver juryn i sin motivering.

Regionsegern – Mina tjänster vann kategorin Webb, mjukvara & media – innebär förutom 25 000 kronor en kvalplats till Sverigefinalen av Venture cup.

– Helt underbart, nu kommer att satsa på att bli en av de tolv företag som tävlar i Sverigefinal. Det är totalt 32 företag som har den möjligheten, säger Joakim Sjöblom i ett pressmeddelande.