18 maj 2014 09:00

23 jan 2015 15:44

Startar ny avdelning och nyanställer

Elektroautomatik satsar vidare i Skövde

Det är bra snurr på verksamheten hos Elektroautomatik. Så bra att man nyligen startade en nya avdelning för service och driftsäkerhet.
– Sju har anställts och vi ser redan att det behövs fler, säger Sören Jansson, avdelningsansvarig.

Elektroautomatik startade i Skövde 1965, i dag finns huvudkontoret i Göteborg. På Norrmalm i Skövde har företaget vuxit, vuxit och vuxit. Både när det gäller lokaler och antalet anställda. För ett par år sedan var det 40-talet anställda på Skövdekontoret – i dag är man uppe i 52.

– Vi har anställt sju personer hittills i år och det är faktiskt så att det kan behövas fler, säger Sören Jansson.

Han är ansvarig för den nya avdelning som startades nyligen – Service och driftsäkerhet – och det är just där de nyanställda arbetar. Det handlar om personer med specialkompetens för den verksamheten.

– Det här är personer som man inte hittar överallt. De besitter stor skicklighet och har i sina tidigare arbeten resonerat bland annat kring lösningar på de frågor som dyker upp här på den nya avdelningen.

Elektroautomatik levererar specialmaskiner till tillverkningsindustrin och det handlar till största delen om robotar för montering och bearbetning. Robotarna köps in och anpassas efter varje beställning och kundernas behov. Den nya avdelningen hjälper företagen på flera sätt.

– Vi kan hjälpa dem att köpa rätt maskin från början. Vi kan också bedöma de maskiner de redan har, ”lyfta” de maskinerna till rätt nivå. Och när olyckan ändå är framme, att en maskin går sönder, är vi snabbt där och åtgärdar. När en maskin står still, förlorar företaget pengar, säger Jansson.

– Vi har sysslat med detta även innan, men med en ny avdelning blir det ett tydligt fokus på dessa frågor. Vi gör helt enkelt en bättre leverans till våra kunder.

Kunderna har också visat ett stort intresse för den nya avdelningen.

– De är intresserade av den här typen av service.

Lokalerna vid Gustav Adolfsgatan i Skövde har byggts ut. Men nu är företaget trångbott igen.

– Just nu vet vi inte hur vi ska lösa det. Men det är ju angenäma problem att vi har mycket att göra.