25 maj 2014 12:00

23 jan 2015 15:44

Inexchange invigde nya lokaler

GOTHIA SCIENCE PARK: Vill stanna i Skövde

E-fakturaföretaget Inexchange har vuxit rejält sedan starten för sju år sedan. Häromdagen invigdes deras nya lokaler.

Vid årsskiftet flyttade Inexchange och systerföretaget Asitis in i helt nya lokaler i Gothia science parks senaste tillskott, hus E8. Häromdagen invigdes arbetsplatsen officiellt.

Inexchange och Asitis växer mycket och tillsammans har de båda bolagen snart 100 anställda.

– Jag blir kontaktad mer eller mindre dagligen av personer som på något sätt vill arbeta med oss. Och deras första fråga brukar nästan alltid vara: Var sitter ni? Och när jag svarar ”Skövde” brukar det bli tyst i luren. Sedan kommer – alltid – följdfrågan: Varför då? Och jag svarar alltid samma sak. För att Skövde är världens bästa plats för att driva ett internetföretag, säger Thordur Erlingsson, vd.

– Vi är Europas snabbast växande e-fakturaföretag och vi vill fortsätta att sitta här. Därför var det här bygget nödvändigt, säger han.

Thordur Erlingsson framhåller tillgången på kompetens från högskolan och att företagen finns i en miljö där det finns andra IT-företag som vill växa.

– Vi har dessutom snabb och enkel tillgång till tåg för att ta oss till Göteborg och Stockholm.

Det finns redan en plan för att företagen ska kunna växa ytterligare.

– Om vi fortsätter att anställa i samma takt som hittills så är det fullt i oktober 2015. Men vi har en plan – ett plan, ett källarplan, som inte är inrett än men som vi kan växa lite till i.