31 maj 2014 04:00

23 jan 2015 15:45

Désirée Lerider: Energiskt!

Studenttider – det är den bästa tiden tycker jag. Att se alla dessa unga som är glada och förväntansfulla inför framtiden. De här sista dagarna innan studenten sjuder stan av liv med kul upptåg och överraskningar som de genomför. Det är som att sitta på första parkett på en underhållande pjäs.

Varje år slås jag av kraften och energin som studenterna har och att jag blir härligt påverkad av dem. Precis den energikicken behövs för att lägga in en extra växel som företagare innan semestern. Jag märker att det blir svårare och svårare ju längre in i juni det kommer för att få till möten och beslut. Kunderna har en förmåga att gärna skjuta upp eventuella beslut till efter semestern. Då behövs det både energi och vilja från mig för att få till just de mötena eller besluten som måste till för att jag ska kunna planera upp augusti och få en bra start i företaget efter semestern.

Energin behövs också för att få till den där extra kraften hos hela Factumgänget för att göra kampanjen eller varumärkesjobbet ytterligare ett snäpp bättre och få en högre kreativ höjd än vad som kanske förväntas av kunderna. Sedan när vi stänger för semestern ska vi kunna med gott samvete kunna säga att det var en bra slut-spurt och att det vi levererat blev så mycket bättre än vi kunde ana.

Energin gör jobbet helt enkelt lite roligare, lite lättare och samtidigt lite bättre. I år lovar jag mig själv att när november är som mörkast och gråast komma ihåg den här lätta och lite svävande känslan. Då kommer det att bli lättare att kränga på sig vinterkängorna, den tjocka jackan och mössan för att ge sig ut i snålblåsten och ta sig till kunderna, jobbet och alla projekt som behöver få en extra kick och energi. Men det är ju låååångt dit – först har vi en härlig student och sommar att se fram emot!

Ha det bra därute företagare – och du - glöm inte energin.

  • Désirée Lerider, vd Factum reklambyrå