07 jun 2014 13:09

23 jan 2015 15:45

Fixar måndagsklubb i Boulogner

Nöjesstaden Skövde får ett tillskott i sommar – Sommarklubben Skövde. Anrika kårhuset i Boulogner förvandlas till nöjespalats för alla festsugna. Bakom satsningen står Tobias Kihlström, Daniel Kihlström och Filip Samuelsson.

Det händer mycket i Boulogner nu. Parken görs i ordning och vid sjön blir en finfin strand. Vad finns det mer att göra för att höja intresset för Boulogner?

– Man har ju åkt förbi Boulogner många gånger, men en dag var det som om vi tydligt såg det fina kårhuset. Och med tanke på satsningarna som kommunen gör i parken, så fick vi idén om en Sommarklubb, berättar de tre kompisarna och arbetskamraterna – de arbetar tillsammans på Bogrens i Skövde – Tobias Kihlström och Daniel Kihlström, ursprungligen från Karlsborg, och Filip Samuelsson med rötter i Mariestad.

Samtidigt ställde de sig frågan hur de skulle utöka Skövdes nöjesliv utan att konkurrera med någon annan i staden? Svaret blev att de skulle starta en egen nattklubb på dagar som inget annat nöjesställe har öppet i Skövde – måndagar.

Nyligen blev allt klart med tillstånd och liknande – under minst fyra måndagar, kanske sex, med start den 7 juli blir kårhuset en nöjesarena dit Skövdebor och alla andra är välkomna.

– Vi vänder oss till alla som vill ha kul.

Kihlström, Kihlström och Samuelsson har hyrt kårhuset av Studentkåren och planerna för hur det tusen kvadratmeter stora huset ska bli ett äkta nöjespalats är långt komna.

– Vi ska fixa med ljussättning och möbler till uteplatserna. Att komma hit ska vara både upplevelse och fest, med underhållning och andra arrangemang, säger Filip Samuelsson.

Arrangörerna samarbetar nämligen med flera lokala företag och butiker, det kan bli aktuellt med produktvisning av olika slag. Personalen hämtar de från restauranger och nattklubbar runt om i Skaraborg.

– Det känns extra kul! Alla gäster kommer därmed att känna igen någon i personalgruppen från ”sin” kommun.

Kårhuset i Boulogner är en känd festarena för många Skövdebor i olika generationer. Nu är det dags igen. Och eftersom huset är stort ges det oanade möjligheter och förhoppningsvis något som passar för alla.

– Svenska klassiker, trubadurer och modern klubbmusik – allt med fokus på ”festen i Skövde”.