08 jun 2014 11:00

23 jan 2015 15:45

En annan väg till helande än medicin

Nina Drakfors var riktigt sjuk, men fick tillbaka livsgnistan tack vare Hawaiisk healingmassage.
– Det är viktigt att det kommer ut att det finns andra vägar mot helande än medicin, säger Nina Drakfors som nu startat eget för att hjälpa andra.

I Skövde centrum finns Lugnet och där har Nina Drakfors sin mottagning. Rummet är litet och vitt och fyllt med tända ljus. På väggen hänger också en färgglad hawaiikrans.

Nina Drakfors har ett leende på läpparna och pigga ögon. Annat var det 1999 när hon drabbades av utmattningsdepression.

– Jag var väldigt sjuk och ville inte leva. Jag kom inte upp ur sängen, ibland fick jag inte upp ögonen, kroppen var som förstenad. Jag gick till läkaren och det enda jag erbjöds var mediciner.

Fantastisk resa

Hon ville inte ha det och hittade Lomi-massage i stället.

– Att komma tillbaka till livet på det sättet var en fantastisk resa.

Nina Drakfors bestämde sig för att utbilda sig till Lomi-massör.

– Lomi Lomi, Hawaiisk healingmassage eller The loving touch som den också kallas är en helig massage från Hawaii. Det är en flera tusen år gammal teknik. Det är en helkroppsmassage och massagetekniken är lång och rytmisk.

Massagen som tar en och en halv timma startar processer i kroppen, både fysiska, psykiska och själsliga. Det kan bli väldigt känslomässigt för den som får massagen, blodcirkulationen sätts i gång och slaggprodukter frigörs.

Ögon får liv

Efter massagen måste man dricka mycket vatten.

– Det är fantastiskt att se dem som kommer hit. De kanske är trötta, stressade, utmattade. Så lägger de sig här och man känner hur de släpper mer och mer. När de går härifrån har deras ögon fått liv igen, det är så vackert att se.

Förutom att Nina Drakfors fick tillbaka livslusten av Lomi Lomi så fick hon också kraft att utbilda sig. Hon hade inte ens gått ur grundskolan. Nu är hon socionom och jobbar som socialsekreterare i Skövde kommun.

The loving touch of Lomi driver hon på fritiden.