17 aug 2014 08:00

23 jan 2015 15:48

Jack Elias bakom ovanlig centrumsatsning

Jack Elias står för en helt ny, och ovanlig, satsning – mitt i city. Han flyttar sin veterinärstation från ett ytterområde och öppnar på Rådhusgatan.
– Det känns helt rätt att vara i centrum, säger Jack.

Det talas mycket om att det ska vara handel i centrala Skövde, då tänker nog många på butiker med kläder och inredning. Men Jack Elias tänkte utanför den ramen.

– Jag ville ha min verksamhet i centrum och jag tror att Skövdeborna behöver en centralt belägen veterinärstation, det bor många hund- och kattägare här.

Att det blev just lokalen på Rådhusgatan vid Sandtorget var mer en slump.

– Jag letade efter en ny lokal efter att i fem år ha haft min veterinärstation på Mellomkvarnsvägen, vid infarten till Södra Ryd. Och så fick jag upp ögonen för den här – den känns perfekt. Jag går från 95 kvadrat till nästan 180, säger han och visar runt i de fina lokalerna.

Han har redan öppet för kunder men inväntar en del beställd ny utrustning, bland annat röntgen- och ultraljudsutrustning. Nya skyltar med företagsnamnet Skövde veterinärstation är också på gång.

– Allt ska vara helt klart för en officiell invigning vid Matfestivalen, säger Jack som jobbar ensam i företaget.

– Men förhoppningsvis växer verksamheten och då är min plan att jag ska anställa fler, bland annat ytterligare en veterinär och en djurskötare. Som det är i dag utför jag alla delar i verksamheten själv, från mottagning och undersökning till operation.

Hembesök också

Han behandlar inte bara på mottagningen – han gör också hembesök till hundar, katter och hästar, även på kvällar och helger vid akuta fall.

Och om allt går som han tänkt sig ska han dessutom erbjuda ytterligare tjänster till hundägare.

– I mån av plats ska de kunna lämna hunden på veterinärstationen när de ska ut på stan och handla.

Jack Elias har varit veterinär sedan 1985, då blev han legitimerad i Irak. När han kom till Sverige gjordes proceduren om.

– Det är krav på det så jag är legitimerad två gånger!