31 aug 2014 06:00

23 jan 2015 15:49

Hopp om byggstart i höst

Intresset för de nya seniorbostäderna för 55+ i Tidan är stort.
– Förhoppningsvis blir det byggstart redan i höst, säger Egon Andersson i Tidanbygdens Intresseförening.

Det gemensamma byggprojektet mellan Skövdevillan och intresseföreningen handlar i första etappen om fyra friköpta parhus i markplan med åtta trerumslägenheter på lediga tomter i centrala Tidan.

Intresseföreningen sköter kontakten med intressenterna och hittills har gensvaret varit stort.

– Jag får förfrågningar nästan varje dag. Nu är vi på väg att skriva de första kontrakten och när vi väl har börjat bygga det första huset tror jag att det kommer att lossna på allvar. Det är många som är intresserade men de flesta som sitter i hus vill sälja av sin nuvarande bostad först innan man skriver på ett nytt kontrakt, säger Egon Andersson, ordförande i intresseföreningen.

Inom kort kommer de 30-talet personer som skrivit på en första intresselista att bjudas in till ett informationsmöte där bland annat de ekonomiska kalkylerna kommer att presenteras närmare. Konceptet bygger på att köparen själv med storleken på sin kontantinsats kan styra månadskostnaden som beräknas till 3 500 kronor om man sätter in 750 000.

– Så fort de första kontrakten är undertecknade kan vi sätta spaden i jorden. Sedan får vi se hur långt vi hinner i höst, säger Christian Grane på Skövdevillan.

Sedan Skövdevillan och intresseföreningen presenterade satsningen på seniorbostäder för 55+ i Tidan, har andra föreningar och intressenter från andra mindre orter utanför Skövde hört av sig och visat intresse för konceptet.

– Det finns ett stort behov av bostäder för äldre som vill bo kvar men inte längre har kraft och ork att ta hand om ett stort hus med trädgård. Så jag tror vi kommer att se fler sådana här produktioner på andra platser framöver, säger Grane.