27 sep 2014 11:00

23 jan 2015 15:51

Satsar på ytterligare en restaurang

Mamma Mia är en välkänd restaurang i centrala Skövde. Nu satsar ägarna Peter Norio och Folio Iseni på ytterligare en Mamma Mia – i Skultorp.
– Det är en bra lokal i bra läge, satsningen innebär att vi behöver anställa fler.

I fyra år har Peter Norio framgångsrikt drivit restaurangen Mamma Mia på Hertig Johans gata i centrala Skövde.

– Det ökar hela tiden i restaurangen och nu kände vi att vi vågar satsa på ytterligare en restaurang, ytterligare en Mamma Mia men med tillägget 2 – det är ett inarbetat och bra namn, säger ägaren Peter Norio som sedan i våras också har en kompanjon – i maj gick Folio Iseni in som delägare i företaget.

Lokal i bra läge

Att valet för nästa satsning föll på Skultorp beror helt enkelt på att möjligheten dök upp.

– Vi har tagit över efter Pizzeria Capri – lokalen är bra och den ligger i ett bra läge. Vi har köpt inventarierna och tagit över hyresrätten. Vi anser att det finns underlag för två pizzerior här på orten därför vågade vi satsa.

I dag finns tiotalet anställda i företaget, men för att klara Skultorpssatsningen kan det behöva ytterligare ett par tre i personalgruppen.

– Ja, vi kommer att anställa. Det har börjat bra här i Skultorp också, vilket givetvis känns fantastiskt kul och tillfredsställande.

Trivs som restaurangföretagare

Och även om Mamma Mia i Skultorp är mer pizzeria och Mamma Mia i centrum är mer restaurang ska kunderna ändå känna igen sig i konceptet.

– Miljön är den samma även om det är lite olika inriktningar på verksamheterna, säger Peter som har fullt upp för tillfället.

– Så här i inledningen jobbar jag både i Skultorp och i centrum – det blir mer jobb nu än det brukar vara. Men när man driver ett företag är det bara att köra på och jobba hårt hela tiden. Och jag klagar inte, jag trivs perfekt med att vara företagare i den här branschen – mest eftersom man träffar så mycket folk.