03 okt 2014 12:04

23 jan 2015 15:51

Foto: Erica Augustsson

Storsatsning inledd – nu planeras etapp två

Första spadtaget togs i östra Stallsiken

Det första spadtaget till det 10 000 kvadratmeter stora handelshuset i Stallsiken togs på fredagen. Och knappt hann spaden sättas i marken innan Julakoncernen blickade vidare på ytterligare ett handelshus i området – redan nu finns flera intressenter.

I januari kunde SLA avslöja att en byggnation av ett handelshus, med bland annat ett Jula-varuhus, kunde inledas i Stallsiken redan efter sommaren. På fredagen togs också det första spadtaget i östra Stallsiken för ett 10 000 kvadratmeter stort handelshus där Jula och Willys flyttar in.

– En tredje hyresgäst är klar, men denne har haft önskemål om att inte det ska offentliggöras än, säger Johan Carlberg, vd för G & K Blanks Fastigheter AB, som i går deltog i en ceremoni vid byggplatsen på fredagen vid det första spadtaget.

Där deltog också Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula och ägare till G & K Blanks Fastigheter AB, och Peter Lennartsson, vd hos byggföretaget Calles bygg som är huvudentreprenör för bygget i Stallsiken.

Det nya handelshuset ska står klart till hösten 2015. Under nästa år kan det dessutom bli byggstart för etapp två av Julakoncernens storsatsning i Skövde.

– Vi har ju planer på ytterligare ett handelshus som ska ligga i anslutning till det första och om allt går enligt planerna kan vi börja att bygga detta under nästa år. I så fall blir inflyttningen ett år senare, säger Carlberg.

Flera intressenter

Etapp två är ett 8 000 kvadratmeter stort hus. Och Carlberg kan nu avslöja att man redan diskuterar med flera intressenter som vill etablera sig i huset.

– Vi ska ha tre, fyra hyresgäster där och visst är det så att Jula är ett etablerat och starkt varumärke, många är intresserade av att vara granne med Jula. Vi för diskussioner med vissa, men jag vill inte gå in på vilka det rör sig om.

Skälet till Julas jättesatsning i Skövde är enligt Carlberg att staden blivit en stark handelsort.

– Det finns många andra företag som också tittat på Skövde och som vill etablera sig här i framtiden, i och med att Jula är klart ökar intresset för Skövde och östra Stallsiken.

Ingen tredje etapp

När det nya handelshuset öppnar nästa år innebär det att Skövde tillförs ytterligare arbetstillfällen. Jula ska anställa 25 personer och Willys något liknande. Hur många den tredje, hittills hemliga, hyresgästen ska anställa är oklart. Hur många som kan komma att anställas i det andra handelshuset är lika oklart.

Planerar ni även för en tredje etapp i Skövde?

– Nej, vi har inga planer på det. Det finns heller inte utrymme för det på den tomten, säger Johan Carlberg.