12 okt 2014 09:00

23 jan 2015 15:52

Härlig stämning i Intersportbutiken

FÖRETAG: Utsågs till Årets butik på Näringslivsgalan

Det var en extra rolig dag på jobbet för Intersportpersonalen på fredagen – utnämningen till Årets butik i Skövde förhöjde stämningen.
– Det är knappast så att man har fattat det än, säger Mattias Friman, en väldigt glad ägare.

I torsdags kväll fick Intersportbutiken jubla över den fina utmärkelsen Årets butik i Skövde på Näringslivsgalan på Valhall – ägaren Mattias Friman och Markus Ulfvengren, butikschef, fick ta emot priset under festkvällen.

– Så otroligt roligt, det är fortfarande lite av feststämning här i butiken idag, skrattar Mattias Friman när fredagskommersen börjar ta fart.

Och många ville dela glädjen med Intersport.

– Vi får enormt många gratulationer – kunder, företag och klubbar – alla är glada för vår skull och ringer och gratulerar eller hör av sig på sociala medier.

För en butik är självklart utmärkelsen Årets butik extra fin.

– Så är det, vi vill ju att kunderna ska känna sig sedda och få bra hjälp när de kommer hit.

Och enligt Mattias Friman är framgångsrecept att skapa en gruppkänsla hos personalen – i butiken arbetar totalt 14 personer – och att alla arbetar åt samma håll.

– Den känslan är viktig och den har vi här. Det är också en förutsättning att personalen är kunnig, att man vet vad man pratar om – våra anställda är väldigt duktiga.

Att Mattias ska fira utmärkelsen med personalen är helt klart, men hur vill han inte avslöja.

– Men det kommer att bli något inom kort, det kan jag lova.

Daniel Rapp, affärsområdeschef Handel Next Skövde, säger att Intersportpersonalens bemötande är ett viktigt skäl till att butiken blev Årets butik.

– Trevlig, kunnig personal – kunderna känner sig alltid sedda. Och jag vet att det är så, innan vi valde ut en vinnare hade vi nämligen hemliga kunder ute på uppdrag.

För fem år sedan tog Mattias Friman över Intersportbutiken i centrala Skövde, ett år senare öppnade den nya butiken i Stallsiken. Under några år drevs butikerna parallellt. Men för cirka ett och ett halvt år sedan blev det Stallsiken-butiken för hela slanten.

– Det är ett otroligt bra läge här. Helgerna här är gigantiska.