12 okt 2014 18:00

23 jan 2015 15:52

Trög försäljning av Gårdshem i Kvarnsjön

BOSTÄDER: Peab väntar på att det ska lossna

Endast två bostadsrätter i Peabs nya bokoncept Gårdshem har sålts, och man kunde inte sätta spaden i jorden i september som det var tänkt.
– Vi lägger inte ner det här. Olika projekt tar olika lång tid att sälja, säger Martin Klaesson, arbetschef.

Planen är att Peab ska bygga 26 lägenheter, bostadsrätter, fördelade på fem tvåvåningshus med en gemensam innergård. Varje lägenhet ska ha en stor balkong eller en uteplats, och konceptet, som heter Gårdshem, påminner om Boklokhusen. Det nya bostadsområdet är tänkt att ligga precis bredvid Boklok, mellan Kryddvägen och Basilikavägen i Kvarnsjön.

Funderar på delning

Försäljningen av de nya bostadsrätterna började i slutet av maj men det går trögt. I dagsläget är bara två sålda. Tanken var att man redan i september skulle ha satt spaden i jorden.

– Vi har flera som är intresserade men vi vill ha 50 procent sålt innan vi börjar bygga, och september var väl optimistiskt tilltaget, säger Martin Klaesson, arbetschef för Peab i Skaraborg, utom Lidköping.

– Vi ska nu börja titta på hur vi kan öka marknadsföringen. Vi tittar också på möjligheten att dela området i två delar.

En delning skulle möjliggöra byggstart tidigare.

Översten går bra

När det gäller Peabs pågående bygge i Skövde, bostadsrättsföreningen Överstelöjtnanten på Trängen, har försäljningen gått bra.

– Överstelöjtnanten gick också trögt i början, och det är ju svårt att köpa en bostad när man bara har ritningar att gå efter. Nu har vi bara fyra lägenheter kvar av 26 i det huset.

Bostäder behövs

Martin Klaesson vet inte exakt vad det beror på att Gårdshem går trögt, men han har teorier.

– Vi kanske inte har lyckats visa upp projektet tillräckligt, och det kan också ha funnits en osäkerhet när det gäller politiken nu i höst. Bostäder behövs i Skövde och marknaden finns, men man kanske känner sig osäker på vart räntan drar iväg.

– Vi är fortsatt optimistiska och väntar på att det ska lossna. Vi lägger inte ner det här. Olika projekt tar olika lång tid att sälja.