15 nov 2014 08:00

23 jan 2015 15:54

Nytt industriområde växer fram i Skultorp

Planerna på ett lastbilscenter finns kvar, men först har Margrelundområdet bebyggts med en industrifastighet och ytterligare en är på gång.
– Min förhoppning är att hela området är klart om tio år, säger ägaren Hans Leuchovius.

För tre år sedan köpte Hans Leuchovius den tio hektar stora marken utmed riksväg 26, vid avfart Klagstorp. Då var planerna att området Magrelund skulle innehålla ett lastbilscenter med restaurang, bensinstation och en stor parkering. Två hektar av tomten är avsatt för detta projekt som det också finns bygglov för.

– Men den delen av satsningen är mer avancerad och innebär större kostnader och jag har heller inte klart med någon arrendator, säger Hans Leuchovius till SLA.

– Så när en intressent i januari hörde av sig om marken och undrade om vi kunde bygga och hyra ut en industrifastighet tyckte jag att det lät intressant och tog det först. Fastigheten är klar precis i dagarna och företaget – Stig Wahlströms hydraulik – flyttar snart in.

Och efter det är det förhoppningsvis dags för nästa industrifastighet som ska byggas på en av de totalt 16 tomterna i området.

– Vi har redan klart med hyresgäster där också. Det känns jätteroligt att vi fått fart på området och meningen är så klart att vi ska fortsätta med lastbilscentret, men eftersom det är kortare byggtid för industrifastigheter drog vi i gång med det.

Hans Leuchovis förhoppning är att området ska vara helt färdigbyggt om tio år. Men någon gymnasiefriskola med bygg- och fordonsprogram som han haft planer på i många år, planer som fått nej av Skolinspektionen, blir det nog inte.

– Men vi se hur det blir i framtiden.

Leuchovius är en mångsysslare och sann entreprenör. Han har tidigare gett sig in i bostadsbranschen då han byggt villor som han hyr ut i Skultorp. Nu har han idéer om fler bostäder.

– Bostäder behövs ju alltid och jag funderar på lägenheter, mer än så vill jag inte säga i nuläget.