14 dec 2014 09:00

23 jan 2015 15:55

Thordur Erlingsson fick utmärkelse

Skövdeföretagaren Thordur Erlingsson har utsetts till Skaraborgs mest företagsamma människa 2014.
– Det känns väldigt smickrande att få den här utmärkelsen, säger han i ett pressmeddelande.

Det var i dagarna som Thordur Erlingsson utnämndes till denna fina titel – Skaraborgs mest företagsamma människa år 2014. Han är grundare och vd för Skövdeföretaget InExchange och känner sig givetvis mycket glad över att få utmärkelsen.

”Smickrande”

– Det känns väldigt smickrande att få den här utmärkelsen, bara att bli nominerad är en ära i det här sällskapet. Vi kommer att fortsätta på den inslagna banan där vi igenom innovation fortsätter att växa och skapa nya spännande företag. Givetvis hoppas att vi att vi kan inspirera andra till att ta steget, starta bolag och få dem att växa. säger Thordur Erlingsson i ett pressmeddelande från Svenskt näringsliv.

Årets mest företagsamma människa är nämligen en tävling som årligen arrangeras av Svenskt Näringsliv. Syftet är att sätta fokus på företagsamma personer som vågar satsa, utveckla och driva företag.

Nomineringarna till utmärkelsen kommer från allmänheten. Det var också allmänheten som sedan fick rösta fram fem finalister – Thordur Erlingsson, Fritiof Schiller, vd på BS Verkstäder i Falköping, Kurt Tingdal, vd på Offect AB i Tibro, Pelle Bäckrud, vd på Prisma i Tibro och Barbro Karlsson, delägare i Colorama Karlssons måleri AB i Mariestad.

Snabbväxande företag

Och det var även allmänheten som röstade fram den slutliga vinnaren. Flest röster fick alltså Thordur Erlingsson.

– Det är viktigt att vi lyfter fram företagsamma människor som möjliggör jobbskapande i samhället, säger Sebastian Mårtensson, Svenskt näringsliv och framhåller också att även om Thordur vann så är alla finalisterna vinnare eftersom de vågar satsa på och förverkliga sina drömma.

Svenskt näringsliv säger om vinnaren: ”Med knivskarpt förnuft får Thordur Erlingsson människor att göra sitt absolut bästa, vilket har resulterat i att InExchange har blivit Sveriges snabbast växande internetföretag”.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.