07 jan 2015 09:15

23 jan 2015 15:56

Skövdekrögare öppnar restaurang i i Mariestad

Sedan KG5 slog igen för ett och ett halvt år sedan har lokalerna på Kungsgatan i Mariestad gapat tomma. Men inte länge till.

Restaurang- och nattklubbslokalerna på Kungsgatan 5 har de senaste åren i det närmaste verkat otursförföljda. Verksamheter har avlöst varandra men ingen har lyckats få riktigt fäste. Sedan ägarna till KG5 lämnade in sin konkursansökan i juli 2013 har stället stått tomt.

Men nu blir det ändring på den saken. Skövdebon Walle Rahman har kommit överens med fastighetsägaren Mariestads torg AB om att hyra, och har ansökt om serveringstillstånd i lokalerna. ”Engeln & Djäwfulen Kök & Bar” ska stället heta

– Jag har fått veta att handläggningstiden är mellan två och tre månader, så vi hoppas vara i gång senast i slutet av mars, säger han.

Trippelkrögare

Walle Rahman äger sedan tidigare tre restauranger – Sand, Wästgårda och Joe's steakhouse – i Skövde. Han tycker att Mariestad och Lidköping, förutom hemstaden, är de städer i Skaraborg som har potential och ser fram emot att satsa i Mariestad.

– Det gäller att komma in med något som tillför staden något. Det känns som att vi gör det. Och Mariestad är ju en sommarstad, vilket Skövde inte är i dag, säger han.

Matfokus

Nattklubbsdelen, som tidigare hängt ihop med restaurangen i lokalerna på Kungsgatan, lämnar han därhän. I stället fokuserar han helt och hållet på mat både lunchtid och kvällstid – en mix av amerikanskt och libanesiskt – precis som på hans Skövderestauranger.

– Möjligen kör vi lite längre öppettider med pub under sommaren. Men något dunka-dunka blir det inte, säger Walle Rahman.

Sex till åtta nya

Etableringen i Mariestad kräver förstås nyanställningar. Rahman räknar med att mellan sex och åtta personer kommer att behövas. De nya ska läras upp på restaurangerna i Skövde för att sedan flyttas över till Mariestad.

– I början kommer jag säkert att vara mycket i Mariestad, men på sikt är tanken att jag ska ha en platschef där.

  • Carin Söder

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.