13 jan 2015 14:55

23 jan 2015 15:56

Han blir ny vd för Länsförsäkringar

Jonas Rosman blir ny vd för Länsförsäkringar Skaraborg. Han har utsetts av styrelsen och efterträder Carl Henrik Ohlsson som efter 18 år på posten går i pension.

Styrelsen för Länsförsäkringar Skaraborg har under hösten genomfört en rekryteringsprocess av ny vd. Valet föll till slut på Jonas Rosman, 51 år gammal och hemmahörande i Älgarås.

– Vi är glada att få välkomna Jonas som vd inom Länsförsäkringar, säger Per-Anders Gustafsson, tillförordnad styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

– Jonas har varit styrelseledamot och ordförande för Länsförsäkringar Skaraborg i fem år och är känd både lokalt här i Skaraborg och inom länsförsäkringsgruppen.

Jonas Rosman säger själv i en kommentar att det känns både roligt och stimulerande att bli vd för Länsförsäkringar Skaraborg.

– Jag har skaffat mig bra kunskaper om företaget och jag är stolt över att nu ha fått uppdraget att leda det kundägda Länsförsäkringar Skaraborg in i framtiden.

Han tillträder den 1 oktober. I dag är han vd för Hushållningssällskapet Skaraborg.

Carl Henrik Ohlsson, som har varit företagets vd i 18 år, går i pension i höst och ska därefter bland annat ägna sig åt olika styrelseuppdrag.