24 jan 2015 20:00

29 jan 2015 09:08

Kan bli årets team 2014

NÄRINGSLIV: Stora gala när frisörtävling avgörs

Med sin kollektion smutsig pastelltrend 2014 gick Skövdefrisörerna Kirsi Palmquist, Ida Lake och Nilla Lindstrand rakt in finalen i tävlingen Årets frisör 2014.
– Vi är ett av fyra nominerade bidrag i team, allt avgörs på en stor gala i mars, säger Kirsi till SLA.

De tre frisörerna är kollegor på Skövdesalongen Tingeling.

De är alla rutinerade frisörer och har både varit med och tävlat i olika sammanhang och haft uppmärksammande uppdrag – men det är första gången som Kirsi Palmquist, Ida Lake och Nilla Lindstrand tävlar tillsammans.

– Det är jätteroligt att göra något utöver det vanliga och vi har en härlig lagkänsla, säger Kirsi.

– Att delta i Årets frisör, och förhoppningsvis vinna, är givetvis också viktigt rent yrkesmässigt för oss. För frisörer är den här tävlingen den ultimata uppskattningen, säger Kirsi.

Årets frisör är en tävling som anordnas för tionde året i rad, förutom årets team, tävlas det bland annat också i klasserna årets damfrisör, årets herrfrisör och årets nykomling.

Frisörer från hela landet har skickat in bidrag, en jury har sedan nominerat fyra bidrag i varje klass.

Kirsi, Ida och Nilla har skapat en egen hårkollektion – smutsig pastelltrend 2014.

De har tagit fram tre frisyrer – en kort, en mellanlång och en lång – och därefter klippt, fixat de exakta färgerna vilket inte är det lättaste, och stylat tre modeller från topp till tå som sedan har fotograferats.

– Så vi tävlar inte på scenen, det går inte i klassen team när det är tre frisörer och tre modeller. Juryn avgör tävlingen utifrån de inskickade bilderna.

Skövdebidraget är just smutsigt pastelligt, en stil som passar den nordiska hudtonen.

– Det är också en trend som det inte finns någon åldersgräns för – alla kan tycka att detta är vackert. Men självklart handlar det om en spetstrend som inte alla vill ha, fast som frisör när man skapar måste man ligga i framkant. Frisörer är ju trendsättare.

Finalen då?

Den avgörs lördagen den 7 mars på Metropol Palais i Stockholm. Och Kirsi, Ida och Nilla behöver inte åka ensamma till den fina galan där cirka 500 frisörer deltar.

– Alla våra kollegor på Tingeling åker så klart med!