04 feb 2015 06:00

02 maj 2015 15:27

Camilla driver en ambulerande frisörsalong

NÄRINGSLIV: Vill ge kunderna kvalitetstid

Den som vill få en ny frisör och bli fin i håret behöver inte längre ta sig till frisörsalongen för att klippa sig. Nyligen startade nämligen frisören Camilla Rydberg en ambulerande frisörssalong i Skövde.

Under flera år hade Camilla Rydberg tankar om att starta egen frisörverksamhet. Men erbjudanden om andra arbeten har alltid kommit emellan.

Idén till det nystartade företaget fick hon när hon nyligen jobbade som personlig assistent.

– Då blev det väldigt tydligt för mig att det är många som har svårt att ta sig till en frisersalong och att det finns ett stort behov att kunna få klippa sig hemma, förklarar Camilla.

När hon slutade som personlig assistent blev det en naturlig övergång att starta något eget och sedan början av januari i år åker hon runt och klipper människor som vill bli fina i håret.

Finns behov

Hittills menar hon att det gått över förväntan, något som hon tycker är väldigt roligt.

– Det bekräftar ju min teori om att det finns ett stort behov och får mig att tro ännu mer på min idé, säger Camilla.

Hon riktar sig i första hand till äldre- och gruppboenden, men åker även hem till privatpersoner.

– Jag gör även brud- och festuppsättningar eftersom jag förstått att många brudar tycker att det är omständligt att ta sig till en salong på bröllopsdagen när det är så mycket annat som behöver fixas i sista minuten ändå, förklarar hon.

Rätt produkter

För Camilla är det viktigt att erbjuda sina kunder produkter som är bra ut både miljö- och hälsosynpunkt.

– Kraven jag har på de hårprodukter som jag använder mig av är att de ska vara ekologiskt producerade och inte innehålla några tillsatser och parabener.

Hon menar att det är viktigt att vara medveten om att alla produkter som vi använder och sedan tvättar av oss spolas ut i naturen.

– Det finns skonsamma och milda produkter att tillgå och det är det jag vill använda mig av, säger hon.

Kvalitetstid

En fördel hon ser med att arbeta som ambulerande frisör är att hon inte behöver lägga dyra pengar på lokalhyra.

– Jag slipper ju den kostnaden och behöver därför inte oroa mig för att jag måste tjäna en viss summa pengar varje månad. Jag har möjlighet att lägga mer tid på varje kund och ge dem lite kvalitetstid.

Det menar hon är något som uppskattas eftersom många gärna vill prata av sig en stund.

– Många kunder har ju tuffa livssituationer på ett eller annat sätt och då känns det väldigt fint de känner tillit och ger mig förtroendet att få lyssna på deras berättelse, avslutar Camilla Rydberg.

  • Anna Leijon