04 feb 2015 06:00

02 maj 2015 15:26

Ewas friskvård lockar fler och fler

NÄRINGSLIV: Butiksbiträdet som sadlade om

Ewa Furhoff är butikbiträdet som mitt i livet sadlade om från klädförsäljning till massör och egen företagare. Efter tio år i branschen ser hon nu ett ökat intresse för friskvårdtjänster.

Under drygt 20 år arbetade Ewa Furhoff som butiksbiträde på Kappahl i Skövde, men när det för runt tio år sedan började pratas om att utöka till söndagsöppet kände hon att hon ville göra något annat.

– Jag hade småbarn då och kände inte att jag ville vara borta från dem så mycket på helgerna så jag tog steget och bytte karriär helt, berättar Ewa.

Genom en utbildning i Lövängsgymnasiets regi utbildade hon sig i friskvård och fortsatte sedan men en 2-årig utbildning till hälsopedagog och massör på en folkhögskola i Örebro.

I samband med detta startade hon även ett eget företag som massör i Skövde.

Välja själv

Eftersom Ewa länge lett gympa på Friskis och Svettis blev det naturligt att hon hade sin mottagning i deras lokaler.

– Jag har inrett rummet med lite dämpad belysning och dofter av eteriska oljor för att det ska vara en rogivande stämning där kunden kan känna sig lugn och avslappnad, säger Ewa.

Förutom vanlig traditionell massage har hon även byggt på med utbildningar i lymfflödes-, triggerpunkts-, hot stone-massage och koppning.

– Fördelen med att vara egen förtagare är man har friheten att utveckla sig och ägna sig åt det som känns viktigt och roligt för en själv, säger hon och fortsätter:

– För mig är det till exempel även viktigt att hudvårdsprodukterna som jag använder mig av är bra för kunden och använder mig därför av märket Maria Åkerberg som endast består av naturliga, ekologiska och giftfria produkter.

Fler unnar sig

De senaste åren tycker sig Ewa se en ökad tillströmning av kunder.

– Överlag tror jag att medvetandet om hälsa och förebyggande åtgärder har ökat den senaste tiden, säger hon.

Ewa tror det ökade kundunderlaget handlar både om att fler har problem med stela och ömma muskler och att det är fler som unnar sig en avkopplande och skön massage idag än tidigare.

– Nu för tiden är det ju även många företag som erbjuder sina anställda en friskvårdspeng och den märker jag att det är många som väljer att spendera på en behandling hos mig, förklarar hon.

Ta chansen

Även om arbetet stundtals blir tungt för kroppen så trivs hon med att arbeta som massör.

– Det är fantastiskt roligt att kunna ge kunderna en skön stunds avkoppling.

– Man får så mycket tillbaka av kunder som är nöjda och glada och mår bättre när de går härifrån, menar Ewa.

Att driva eget företag är något hon trivs med och även något hon skulle rekommendera till andra.

– Om man har en dröm är det klart att man ska ta chansen, men det är viktigt att vara medveten om att det ligger mycket hårt arbete bakom kulisserna, avslutar Ewa Furhoff.

  • Anna Leijon

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.