04 feb 2015 06:00

02 maj 2015 15:26

Laserdome vill locka en ny målgrupp

NÄRINGSLIV: Nya spel och uppfräschning av de gamla

Laserdome actioncenter i Skultorp har under drygt tio år erbjudit aktiviteter i olika svårighetsgrad för olika målgrupper. Nyligen utökades verksamheten med ett shuffelboard.

I elva år har tävlingssugna Skaraborgare kunnat åka till Skultorp för att utmana varandra i laserdome, mångkamp, minigolf eller något annat actionspel.

– Vi vill ha ett så brett utbud som möjligt och därför har vi utvecklat och utökat verksamheten så mycket som möjligt under årens lopp, säger Joakim Blomqvist som är delägare i Laserdome actioncenter.

Utvecklingsarbetet har varit möjligt tack vare att delägarna inte tagit ut någon lön.

– Vi har ju alla heltidssysselsättningar vid sidan om det här som ger oss mat på bordet, så all vinst kan vi investera tillbaka i företaget, förklarar han.

En annan förutsättning för att kunna växa är även placeringen ute i Skultorp.

– Till viss del kan det väl vara en nackdel att ligga här ute, men för att kunna ha råd att ha en sådan här lokal med så här stor yta så måste vi ligga utanför stadskärnan, säger han och fortsätter:

– Men kollektivtrafiken hit går ganska ofta och det händer att det kommer ungdomar som spontant hoppat på bussen för att köra lite laserdome, så det funkar bra ändå.

Ny målgrupp

Från början bestod verksamheten främst av laserdome och 5-kamp, men på senare tid har den utökats med mångkamp, minigolfbana och nu senast shuffleboard.

– Både minigolfbanan, som är utformad i 1950-talsstil, och shuffelboard har vi tagit in för att kunna erbjuda den äldre generationen något som lockar dem, förklarar Joakim.

Shuffelboard är ett precisionsspel som är en blandning mellan bowling och curling.

– Det är ett roligt sällskapspel som inte kräver någon kondition men mycket koncentration och teknik som vi tror ska locka en ny målgrupp.

Den 14 mars arrangeras SLA-cupen i Shuffleboard dit tvåmannalag kan anmäla sig för att göra upp om prestigefulla priser.

Nytt lasersystem

Under våren kommer även laserdome fräschas upp och under april kommer ett nytt spelsystem introduceras.

– Det kommer bli fler västar med olika färger så det finns möjlighet att spela åtta olika lag samtidigt, förklarar Blomqvist.

Dessutom tillkommer även ett vampyrlaserdomespel som går ut på att en person ovetandes är vampyr och kan skjuta snabbare än alla andra.

­– Uppgiften är att lista ut vem som är vampyren och sedan skjuta den tre gånger, för att därefter överta rollen som vampyr och skjuta så många som möjligt.

Det gamla systemet har hängt med sedan starten och att det var på tiden att byta ut det.

– Vi har hört oss för och detta är det bästa som finns på marknaden idag och eftersom utvecklingen går så fort och vi inte har råd att förnya oss så ofta så vill vi ju göra det på riktigt när vi väl gör det, avslutar Joakim.

  • Anna Leijon

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.