04 feb 2015 06:00

02 maj 2015 15:26

Skövde depå för delikatesser

NÄRINGSLIV: Kosterfiskarn's produkter levereras från Skövde

Kosterfiskarn's produkter går att hitta i de flesta matbutikerna runt om i Skaraborg. Michael Thorsell med personal på Thorsells Delikatesser i Skövde förser butikerna med allt från skaldjur och fisk till såser och potatisgratäng.

I en lokal på Bäckaskogsvägen i Skövde lagras skaldjur, inlagd sill, sallader och andra delikatesser på en yta av 650 kvadratmeter. Företaget Thorsells Delikatesser förvarar nämligen där sitt sortiment av varor innan de fraktas vidare ut till butikerna.

– Jag är en av sex delägare i Kosterfiskarn's och vi har alla varsin depå och levererar därifrån våra produkter till lokala matbutiker över hela landet, förklarar Michael Thorsell som äger Thorells Delikatesser och även alltså är delägare i Kosterfiskarn's.

Egna produkter

Kosterfiskarn's är ett varumärkesbolag som samlar produkter från olika tillverkare under samma namn.

– Örneborgs Delikatesser tillverkar exempelvis våra olika sallader som räk-, skagen, - och västkustsallad, Klädesholmen gör vår inlagda sill och Hörviks Rökeri står för rökningen av våra fiskprodukter, berättar Thorsell.

Alla tillverkare säljer även sina egna produkter, men Michael poängterar att kunden inte bara köper samma produkt i olika förpackningar.

– Vi bestämmer själva vilka smaker och ingredienser vi vill ha i våra produkter och lägger förslag om vi vill testa helt nya produkter, säger han.

Våga prova

Något är viktigt för att stå sig i konkurrensen menar han är att ständigt förnya sig och våga chansa.

– Exempelvis har vi nyligen börjat testat att sälja tacos-, kebab- och djävulsås producerade av Mor Brittas och det har blivit ganska populära.

En annan ny produkt som blivit väldigt populär på kort tid är handskalade räkor.

– Den är även min personliga favorit, avslöjar Thorsell.

Dessutom har de även prövat att sälja tapasprodukter, något som inte dock inte föll lika väl ut.

– Men man måste vara öppen för förändringar och våga chansa ibland för att hitta de produkterna som verkligen fungerar, menar han.

Ökad efterfrågan

Thorsells Delikatesser har idag tre anställda chaufförer som levererar produkter till butiker i Skaraborg. Under de år som Michael drivit företaget tycker han sig se att efterfrågan på företagets produkter ökat.

– I början levererade vi till butikerna en gång varannan vecka och idag åker vi till butikerna en till två gånger i veckan, säger han.

Den ökade efterfrågan tror han beror på att den värld vi lever i kräver mat som är snabb och smidig för kunden att tillaga och han tror att halvfabrikat kommer bli än mer vanligt i framtiden.

­– Många vill nog försöka vara hälsomedvetna och laga så mycket mat de kan från grunden, men när det väl kommer till kritan tror jag att det är många som tycker det är lättare att välja en enkel lösning och färdig lösning, avslutar Michael Thorsell.

  • Anna Leijon