15 feb 2015 10:18

15 feb 2015 10:18

"Vi kommer ha utrymme för att prova brudklänningar"

För första gången arrangeras en fest- och bröllopsmässa på Knistad hotell & konferens.

45 utställare har anmält sig till premiären.

– Det är jätteroligt. Vi vågade inte tro att vi skulle få det här gensvaret redan första året, säger Skövdebon Camilla Rickstrand som tillsammans med Magdalena Lidenfors ligger bakom arrangemanget.

– Vi arbetar tillsammans och när Magdalena berättade att hon gjort en bröllopsmässa i Lidköping blev jag intresserad av att göra något i Skövde, fortsätter hon.

Romantisk plats

De vill hitta en romantisk miljö för mässan och fick klartecken för ett samarbete med Knistad där de två flyglarna utnyttjas som mässområde.

– Det är en perfekt miljö för mässan. Vi kommer ha utrymme för att prova brudklänningar och blir det bra väder kommer vi även ha en Rolls-Royce på plats.

Även för festen

De senaste månaderna har både Camilla och Magdalena lagt stora delar av sin fritid på att planera och förbereda mässan vilket nu också börjar ge resultat.

Från början var det tänkt som en renodlad bröllopsmässa, men nu beskriver Camilla Rickstrand den som en fest- och bröllopsmässa.

Det öppnar upp även för andra grupper som planerar för fester under året, som studenter, företag eller familjer.

Bland utställarna finns kläder och underkläder, smink, delikatesser, foto, film, personliga tränare med mera.

– Vi kommer att ha utställare från hela Skaraborg och frånsett en plats som vi hållit till en butik är det fullt, säger Camilla Rickstrand.

Den 7 mars genomförs mässan som även kommer att kryddas med ett riktigt bröllop. Som ett led i marknadsföringen har arrangörerna sökt ett bröllopspar som gifter sig på Knistad i samband med mässan.

Falköpingsparet Martin Kjell och Ulrika Renman blev vinnare där och de kommer att viga av en präst under eftermiddagen och ha sin bröllopsfest på Knistad. Göteborgsoperans Eva-Lotta Olsson kommer att sjunga i samband med bröllopet.

Camilla säger att hon hoppas på mellan 500 och 1 000 besökare på mässan.

– Första året är det alltid svårt med en ny mässa, men vi hoppas att det här blir så bra att vi kan fortsätta.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.