22 feb 2015 09:00

22 feb 2015 09:00

Commerce expanderar

Intresset för Commerce i Skövde är stort – och nu utökar fastighetsägaren med fler butiker.

– Snart sätter vi spaden i marken för tre nya butikslokaler ut mot Rådhusgatan, säger Anders Nilsson, biträdande centrumchef.

Det händer en hel del i Skövdes välkända köpcentrum Commerce. Nyligen lämnade BR Leksaker sin butikslokal på 200 kvadratmeter, men det är redan klart med en ny hyresgäst.

– Det är klädkedjan Volt som säljer herrkläder som etablerar sig i Commerce. Butiken öppnar om en månad, säger biträdande centrumchefen Anders Nilsson, Diligentia.

Stor efterfrågan

Totalt finns det ett stort intresse för Skövde och Commerce – många vill etablera sig.

– Vi har löpande kontakt med många intressenter. Vi har noterat en stor efterfrågan ända sedan vi tog över för fem år sedan.

Just det faktum att många vill etablera sig i Commerce leder nu till att köpcentrumet ska utökas.

Butiker mot gatan

– Vi har nyligen fått bygglov för nya butikslokaler i markplan, utmed Rådhusgatan. Vi frigör yta från Kappahl och bygger tre butiker, varav två enbart kommer att ha ingång från Rådhusgatan och den tredje både från gatan och från gallerian.

– Vi vill ju hela tiden utveckla Commerce och vårt utbud och ser nu också möjligheten att vara med och utveckla stadsbilden.

Med de nya butikerna blir det mer liv ut mot Rådhusgatan.

Flyttar in i höst

Även om det är mer eller mindre klappat och klart vilka som ska etablera sig där, är det ingenting Nilsson vill kommentera i dag.

Byggstarten är planerad till april och butikerna öppnar i höst.

När Volt flyttat in finns bara en tom butikslokal i köpcentrumet, den ligger granne med Gräddhyllan och senast var det Reddevil som höll till där.

– Vi för dialog med ett antal intressenter även när det gäller den lokalen och om det bara skulle handla om att få en hyresgäst hade vi kunnat hyra ut den långt tidigare, säger Nilsson.

– Men vi vill tillföra något, bredda utbudet i Commerce och ha en stark och bra mix av butiker.