13 mar 2015 19:19

13 mar 2015 19:21

Foto: Anna Leijon

Rekord för antalet UF-företag på mässa

NÄRINGSLIV: Ungdomar från Skaraborg ställer ut på Arena Skövde

Den årliga regionala UF-mässan där unga företagare från hela Skaraborg får en chans att visa upp sitt företag och sina produkter pågår nu i Arena Skövde. Med 124 utställande företag är det i år rekord för antalet utställare.

Under två dagar fylls Arena Skövde med UF-företagare som visar upp sina varor, tjänster och företag.

– Många har sett fram emot det här och förbereder sig inför mässan under hela året, en del tar även fram specifika bidrag för att kunna delta i de olika tävlingarna som utlyses, säger Jill Stor som är Regionchef för Ung företagsamhet i Skaraborg.

Syftet med mässan är att eleverna ska få en chans att möta sina kunder, sälja sina produkter och knyta kontakter med andra företagare.

Även för esteter

Förutom utställningen så gavs eleverna även möjlighet att lyssna till en inspirationsföreläsare. I år är föredragshållaren Emil Gullhamn som är sångare i bandet State of drama.

– Oftast vänder sig ju våra föreläsningar till elever på ekonomi- och handelsprogrammet, där det är väldigt naturligt att fortsätta inom företagsvärlden. Men det blir ju mer och mer att konstnärer och artister också blir egna företagare för att kunna leva på sin verksamhet och med att välja en föreläsare som Emil Gullhamn så vill vi få även de som valt estetiska ämnen att tänka på att bli egna företagare.

Under mässan tävlar företagarna i 14 olika tävlingar och prisutdelning sker under lördagseftermiddagen.