14 mar 2015 06:00

31 mar 2015 14:03

Jag är emot kvotering

En av de saker som har varit på nyhetsagendan de senaste veckorna är fördelningen på Stockholmsbörsen – 15 av 259 bolag på huvudlistan leds just nu av kvinnor. För ett år sedan fanns det 13 kvinnliga vd:ar i 254 börsbolag.

Andelen kvinnor har därmed ökat från 5,1 till 5,8 procent. Förändringen går i snigelfart och frågan många ställer sig är om det kanske är dags att kvotera.

Jag har funderat en del på om det skulle vara bra eller inte och har nog kommit fram till att jag är emot kvotering. Jag skulle inte vilja ha en VD- eller styrelsepost bara för att jag är kvinna utan tar för givet att jag blir erbjuden poster ibland för att jag är duktig och gör ett bra jobb. Däremot tycker jag det är bra att debatten finns för det gör att många företag lyfter blicken mer än vad de kanske gjort tidigare.

Ibland kan jag i och för sig reagera, som till exempel vid en mässa som jag besökte för några år sedan. Jag pratade med ägaren till ett familjeföretag vars dotter precis hade börjat på firman. Han nämnde att hon varit med några dagar på mässan och tyckte det var bra att hon stod i deras monter och såg vacker ut. Först trodde jag att jag hade hört fel men insåg snart att han menade vad han sade. Då kunde jag inte låta bli att kommentera att jag hoppades att han i första hand tagit in henne i firman för hennes kompetens skull. Han insåg vad han hade sagt och rättade sig genast. Jag tror och hoppas att det han menade när han fällde sin kommentar om dottern var att han var väldigt stolt över henne fast han uttryckte sig lite klumpigt. Eller hade lite otur när han tänkte...

Jag tycker att vi kvinnor har ett ansvar att säga ifrån eller markera när vi ser att andra kvinnor behandlas fel eller att någon fäller klumpiga kommentarer. Jag har i hela mitt liv verkat i branscher där det arbetat många män och få kvinnor men inte känt att jag blivit hindrad i mitt yrke eller i min strävan på karriärstegen för att jag är kvinna. Då har det snarare handlat om att jag inte varit duktig nog, för ung, att det är fel tidpunkt eller liknande. Och som företagare vill jag kunna välja en ny medarbetare för att den personen är bäst av de kandidater som söker - inte för att det är en kvinna eller man! Å andra sidan bör jag självklart sträva efter att få en bra mix av både manligt och kvinnligt, ungt och gammalt och människor med olika etnisk bakgrund. Eller hur tänker du?

  • Desiree Lerider, vd Factum Reklambyrå