22 mar 2015 09:00

22 mar 2015 09:00

Driver eget hunddagis

21-åriga Skövdetjejen Ellinor Arvidsson har alltid haft djur omkring sig. I början av året tog hon steget fullt ut och gjorde djur till en del av sitt yrke. Hon tog då över Skövde hunddagis och jobbar nu med det hon älskar allra mest.

Ellinor Arvidsson har vuxit upp med djur omkring sig. Hon har haft egen häst och familjen har både haft egna hundar och varit fodervärdar åt andra hundar.

– Djur ger mycket och de kan inte fejka sina känslor, de visar att de blir glada när de ser en och då blir man själv glad, säger Ellinor.

Efter studenten 2013 hade Ellinor fem olika jobb och hon kände då att hon ville ha ett riktigt bra jobb istället. Hennes mamma och andra personer i hennes närhet hade under lång tid drivit egna företag, så steget från att vara anställd till att bli egen var inte så långt.

– Det har ju funnits inom familjen, så att starta något eget kändes bara naturligt.

För att bli godkänd av länsstyrelsen att få driva hunddagis krävs det att man utbildat sig i ämnet och Ellinor valde att gå Sötåsens utbildning Hund och företagande.

– Eftersom det var en lärlingsutbildning så behövde jag hitta en praktikplats och på så sätt kom jag i kontakt med Susanne Arvidsson som drev hunddagiset före mig. Eftersom Susanne ville dra sig tillbaka blev det naturligt att jag tog över.

– Vi fick bra kontakt och hon tyckte att jag verkade mogen för min ålder, så hon hade inga problem med att lämna över till någon som var så ung.

Hunddagiset ligger i Hundskolans lokaler på Parocområdet i Skövde där Ellinor hyr in sig. Hon har 15 boxar i olika storlekar.

– Det finns strikta regler för hur en box ska vara utformad som jag självklart följer.

En dag på hunddagiset startar vid 07.00 på morgonen. Då kan ägarna komma och lämna sina hundar fram till klockan nio.

Efter det börjar dagens promenader då Ellinor tar med sig tre hundar åt gången och går ut och går. När alla hundar blivit rastade är det dags för lunch då hundarna får mat eller ett ben att tugga på. Sen är det dags för kortare eftermiddagspromenader innan ägarna kommer och hämtar sina ögonstenar på eftermiddagen.

– Det viktigaste för mig är att hundarna kan känna sig trygga och avslappnade när de är här, annars passar de inte för att vara på hunddagis.

Enligt Ellinor Arvidsson finns det många hundägare som skulle behöva lämna sin hund på hunddagis för att hunden inte ska behöva vara ensam hela dagen och hon planerar själv att finnas där när behovet växer.

– Jag nöjer mig inte med det här, jag har planer på att göra det här till något större, men när, var och hur det blir, det får framtiden utvisa.