23 mar 2015 20:51

23 mar 2015 20:52

Joakim från Skövde söker kapital i Draknästet

Joakim Sjöblom pluggar på Högskolan i Skövde och är även företagare. På måndag deltar han i Draknästet för att få riskkapitalister att investera.

Joakim Sjöblom, ursprungligen från Dalarna, har tidigare erfarenhet av flera företag och driver sedan en tid Mina tjänster som förenklar när det gäller att köpa och säga upp en rad olika tjänster.

De flesta har flera prenumerationer vars kostnad dras automatiskt varje månad. Ju fler återkommande betalningar man har, desto sämre koll får man på sin ekonomi, menar Joakim.

Mina Tjänster är en samlingsplats för prenumerationstjänster och återkommande betalningar. Konsumenten kan med hjälp av ett online-baserat verktyg teckna, hantera och överblicka alla sina tjänster.

Nervöst

På måndag kväll sänds Draknästet i TV8 och där ska Joakim presentera sin affärsidé för en sträng och ifrågasättande jury bestående av riskkapitalister. Syftet är att locka dem att investera i företaget.

– Jag pitchade min idé och blev antagen. Att stå inför drakarna är de mest nervösa 20 minuterna i mitt liv.

Mina tjänster är cirka ett år gammalt och redan förra sommaren deltog Joakim i flera tävlingar, bland annat Venture cup och Business challenge.

SLA har skrivit om entreprenören Joakim Sjöblom tidigare. Läs Ny framgång för ungt Skövdeföretag

 och näringslivsreportaget  "Har startat en helt ny typ av tjänsteföretag." Joakim driver numera Mina tjänster tillsammans med Jonas Karles och Marcus Lönnberg samt två ytterligare delägare.