29 mar 2015 09:00

30 mar 2015 07:00

Annas företag växer snabbt

Anna Danielsbacka, Karlsborg, startade sitt företag Extramamman 2012. Då var hon ensam i företaget och hjälpte barn med läxläsning.

I dag är det 80 anställda och verksamheten omfattar även hemtjänst runt om i landet.

– Vi växer explosionsartat, säger Anna Danielsbacka, bolagets vd och grundare. Bolaget hette inledningsvis bara Extramamman, men i och med att företaget även utvecklade ytterligare verksamheter ingår nu även Ugglans hemhjälp AB.

Allt började 2012.

– Jag fick då förfrågan om jag kunde hjälpa till med läxhjälp i Karlsborg, sedan spred sig detta och jag fick förfrågningar från andra håll. Men eftersom jag inte kunde åka överallt tog jag in lokal personal, säger Anna som själv är lärare.

Ganska snart kom frågan upp om företaget kunde utföra fler tjänster.

– I dag är vi godkända att bedriva hemtjänst i 50 kommuner, förhoppningsvis snart ännu fler. Vi har ansökt i över 100 kommuner. Vi har i nuläget kunder i 20-talet kommuner.

Bland annat skriver Ölandsbladet i dagarna om att Mörbylånga kommun för första gången kommer att erbjuda ett privat alternativ inom hemtjänsten – kommunen har tecknat ett avtal med just Ugglans hemhjälp.

– Jätteroligt! Egentligen är Öland kanske lite längre bort än vad vi tänkt oss, men de var så trevliga där så ja, nu finns vi även där.

Företaget har alltså på bara några år vuxit i rasande fart. I dag har företaget verksamhet på ett stort antal orter, och fler blir det, och 80 anställda. Bara på huvudkontoret i Karlsborg arbetar fyra personer heltid, kontoret har byggts ut en gång och ska växa ytterligare till hösten. Företaget har lokalkontor i Gislaved, Habo, Eksjö, Motala och från och med måndag även i Heby.

Vad ligger då bakom den snabba utökningen av företaget?

– Vi har vår egen nisch inom hemtjänsten. Våra kunder har alltid sin egen personal. De som anlitat oss för service får alltid besök av samma person, de som anlitats oss för omvårdnad besöks av maximalt tre olika personer. Detta skapar trivsel, både för kunderna och vår personal.

Anna är givetvis nöjd över företagets utveckling.

– Verkligen! Nu hoppas jag att vi ska växa ännu mer!

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.