04 apr 2015 09:00

07 apr 2015 13:46

Maxis nye handlare på plats

Från Skaraborg via Skåne och tillbaka igen

Som en prao. Så beskriver Micke Petersson de första dagarna på nya jobbet. Sedan i onsdags är den nya handlaren på Ica Maxi på plats.

– De första dagarna kommer jag mest att springa runt och försöka lära mig vad alla heter. Fast i och för sig, det kommer att bli en hel del plock med lösgodiset nu inför påsk.

Prao på jobbet

I onsdags gjorde Micke Petersson sin första dag som handlare på Ica Maxi. Ett chefsjobb som han tog över efter Patrick Wiberg.

Han beskriver sig själv som en prao på sin nya arbetsplats och under den första tiden ska han ägna sig åt att lära känna butiken och kunderna.

Nya idéer

– Jag har alltid brunnit för kundmötet. Jag vill försöka följa kundens mönster, men också vara förutseende.

Exakt hur de framtidsfunderingarna ska omsättas i praktiken vill han inte avslöja nu.

– Butiken funkar bra och jag tänker inte vända upp och ner på allt. Vi ska jobba på i bra anda och ta hand om kunderna. Idéer kommer att dyka upp allt eftersom och de ska jag berätta om för personalen först. De ska inte få läsa om det i tidningen, säger Micke och skrattar.

När jobbet på Ica Maxi i Skövde dök upp, och han fick det, tyckte Micke att det nästan var för bra för att vara sant.

Efter ett par år i Skåne ville han tillbaka till Skaraborg.

– Jag vill vara där det händer och Skövde är Skaraborgs huvudstad. Det här är en stor och bra ort, och det här är en stor och bra butik med bra möjligheter, säger Lidköpingsbon.

Det var 20 år sedan som Micke Petersson började på Ica i Vara. Efter att ha jobbat upp sig till handlare där ville han testa något nytt och satsade på Ica Maxi i Löddeköpinge för två år sedan.

Familjen flyttade dock aldrig till Skåne och en av anledningarna till att Micke tycker att han hade rejäl tur när han fick jobbet i Skövde är att familjen nu kan bo kvar i Lidköping.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.