02 maj 2015 11:36

02 maj 2015 11:36

Byggstart för Gårdshem

Snart sätter Peab spaden i marken för sitt nya bokoncept Gårdshem. Det försenade projektet i Kvarnsjön har äntligen tagit fart.

– 17 av 26 bostadsrätter är sålda, säger Emelia Antonsson på Peab.

Satsningen på bostadsrätter i Kvarnsjön presenterades i maj förra året.

Då hoppades Peab att byggstarten av de fem tvåplanshusen skulle komma i gång redan på hösten, men trög försäljning gjorde att man tvingades skjuta fram processen.

I oktober förra året hade endast två lägenheter sålts.

Tog fart

– Vi måste uppnå ett visst antal sålda lägenheter innan spaden sätts i marken. Efter lite avvaktan i början har intresset ökat efterhand. När vi nu fick besked om byggstart sålde vi ytterligare några lägenheter på bara några dagar, säger Martin Belina, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Skövde.

Gårdshem är ett nytt bostadskoncept som Peab redan startat på ett fåtal platser i Västsverige. Lägenheterna kommer att byggas precis bredvid Bo klok, mellan Kryddvägen och Basilikavägen i Kvarnsjön, och bara ett stenkast från Skövdebostäders storsatsning på Aspö.

Innergårdar

Peab tror mycket på Gårdshem som präglas av de gemensamma innergårdarna vid respektive huskropp, som är tänkt att inbjuda till naturlig samvaro grannar emellan.

Varje lägenhet har även altan eller balkong.

– Målgruppen är kunder som inte vill ha det omfattande arbetet det innebär att vara husägare, men ändå ha närheten till naturen och som i fallet med Kvarnsjön bara ha några minuters avstånd till stora delar av Skövdes serviceutbud, säger Emelia Antonsson, projektutvecklare på Peab bostad.

Lägenheterna byggs med två, tre eller fyra rum som rymmer mellan 54 och 81 kvadratmeter. Grundpriserna varierar från drygt 900 000 till 1,5 miljoner kronor i insats och från 2 803 till 4 051 kronor i månadsavgift.

– Vi erbjuder även möjligheten att betala mer i insats och på det viset få lägre månadskostnad, eller tvärtom betala mindre i insats och få en högre månadsavgift, säger Emelia Antonsson.