10 maj 2015 06:00

11 maj 2015 07:48

Ny ägare utökar firman

SKÖVDE: Skövde bygg & entreprenad växer och anställer

Skövde bygg & entreprenad har fått en ny ägare. Och ska nyanställa personal.

– Vi har så mycket jobb att vi inte hinner allt, säger Mats Eriksson, ny vd.

Byggföretaget Skövde bygg & entreprenad ska växa. Nu är de 18 anställda och ska inom kort bli 20, eller lite drygt det.

– Vi söker en kakelsättare, en markarbetare och minst en snickare. Vi har så mycket jobb att vi inte hinner allt med den nuvarande personalen, säger Mats Eriksson, ny vd.

– Vi ska även anställa en arbetsledare. Förmodligen blir det någon som redan är anställd, men då behöver vi ytterligare en person som ersätter den som blir arbetsledare.

Den 2 februari i år blev Mats Eriksson från Lindesberg ägare till och vd för Skövde bygg & entreprenad.

Han ägde sedan tidigare byggföretagen Ebab i Lindesberg, som han själv startade 1995, och Hebab i Karlskoga som han köpte 2010. Paraplyföretaget heter MBP holding AB där han bland annat hyr ut maskiner. Det tog han över efter sin far 1992.

– Min far var byggare och jag har alltid varit det. I företaget fanns många fastigheter men dem har jag sålt och från 2006 har det bara handlat om bygg.

I dag har Mats Eriksson totalt 76 anställda i sina företag. Det var betydligt fler under tidigt 90-tal, men i den ekonomiska krisen då fick han säga upp många.

– Det var fruktansvärt att säga upp anställda och jag lovade då att jag aldrig skulle göra det igen, och det har jag hållit.

– Det känns som om gränsen här i Skövde ligger på mellan 25 och 30 personer. Att anställa många är inget mål i sig utan vi ska se till att vara bra.

Mats Eriksson berömmer Nermin Alijagic som har jobbat upp företaget och berättar att Nermin ville sälja när det administrativa arbetet blev för betungande, även om en del låg hos en revisionsfirma.

– Nu har vi flyttat pappersarbetet till Lindesberg men det innebär inte att någon här blir uppsagd. Vi tar hem jobbet till företaget och Nermin slipper det administrativa.

Mats Eriksson berättar att mottagandet på kommunens näringslivskontor bidrog till hans intresse att etablera sig i Skövde.

– Jag är en person som gärna engagerar mig i nätverk inom näringslivet. Här i Skövde ska jag även arbeta med vår miljöcertifiering.