16 maj 2015 06:00

16 maj 2015 06:00

Platsen Skövde tar plats

Skapa lokal stolthet och nationell kännedom - det är en av uppgifterna för utvecklingen av Skövde och Skövdes varumärke. De senaste veckorna har varit en period av skördetid efter mångas målmedvetna arbete med utsäde. Jag vet inte hur du känner, men mitt eget hjärta har definitivt pulserat av stolthet över vårt Skövde. Samtidigt har Skövdes synlighet i nationell media varit stor och positiv vilket ökar vår kännedom. Hurra!

Vi får fira förra helgens lyckade STCC-debut på vår hemmaplan. Fartfylld racing, folkfest och stor uppmärksamhet kring Skövde. Hatten av även för handbollskämparna i Skövde HF och IFK Skövde, i slutspelskamp respektive kvalspel har de uppmärksammats långt utanför Skaraborg.

Nästa Skövdeboost är sex minuter lång, i form av Next Skövdes nylanserade film om Skövde som förmedlar en genuint skön känsla och visar vårt erbjudande med både bredd och djup. När jag skriver detta har den redan visats nästan 10 000 (!) gånger. Det jag gillar allra mest är att filmen vågar sälja in Skövde som hjärtat av Skaraborg och att hela Skaraborg ingår i erbjudandet.

För det är ju så, besökaren bryr sig inte om kommungränser. I Skövdes erbjudande till turisten är exempelvis Skara Sommarland och Läckö slott lika naturliga delar som Billingen, och vice versa för övriga orter i Skaraborg. Helhetsupplevelsen när vi paketerar Skaraborg är enastående och en motor för tillväxt i besöksnäringen. Därför är det också glädjande att Skaraborgs stora turistattraktioner nu marknadsför sig tillsammans, genom Next Skövdes samordning.

Även vinterns arbete ser ut att ha gett gott resultat. Under första kvartalet 2015 ökade antalet gästnätter med 16 procent jämfört med samma period 2014. Motsvarande siffra för landet som helhet är en ökning på åtta procent.

Förtroende byggs över tid, men helt klart är det så att platsen Skövde börjar ta mer och mer plats, som axplocket ovan visar. Både i hjärtat hos oss som bor här och genom att många fler personer som inte bor i vår närhet får en relation till Skövde. Lokal stolthet och nationell kännedom helt enkelt.

  • DAVID SEIVING

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.