06 sep 2015 12:00

06 sep 2015 12:00

Rolf tryckeri sålt till Strands

SKÖVDE: Grafiskt företag i Lindesberg växer

Rolf tryckeri AB är sålt till Strands grafiska i Lindesberg.
– Det är positivt för oss, och vi kommer att kunna erbjuda våra kunder mer, säger Jens Furhoff, tidigare vd och delägare, numera anställd.

– I måndags gick jag omkring här på jobbet och försökte bestämma en massa saker, det var ju min sista dag som vd och delägare. Men det var inte så många som brydde sig om det, säger Jens Furhoff och skrattar.

Sedan 1 september ägs Rolf tryckeri AB av Strands grafiska i Lindesberg som i sin tur ägs av bröderna Mikael och Thomas Strand.

Stora investeringar

Jens är mycket nöjd med att företaget har köpts upp. Bland annat för att det kan vara svårt att överleva för ett mindre tryckeri eftersom branschen kräver stora investeringar.

– I dag jobbar 13 personer här och vi har klarat oss förhållandevis bra. Vi har kunnat investera i nya maskiner.

Jens menar att det krävs samarbete i branschen för att kunna utvecklas och det var just ett sådant samarbete som ledde till att tryckeriet i Skövde såldes.

– I dag kan man inte kommunicera endast med papper. Det krävs även webbportaler och appar, och då kan pappret bli ett värdefullt komplement. Nu kan våra digitala satsningar bli effektivare och jag ser en stor potential.

För Jens del blir skillnaden i praktiken inte så stor. Han går från delägare och vd till säljare eller projektledare, och samtidigt kan han lägga en del administration åt sidan.

Företaget kommer inte att byta namn utan ska även fortsättningsvis heta Rolf.

Rolf ägdes fram till i måndags av Jens Furhoff, Stefan Johansson och Peter Olsson. De, och ytterligare en kollega, köpte företaget av grundaren Rolf Hermansson 2003.

Den 3 augusti i år flyttade de från Rådmansgatan till helt nybyggda lokaler på Vältvägen, direkt norr om Hasslums industriområde.

– Det var en nystart i sig att flytta. Vi fick vara med och planera lokalerna så att de blev helt anpassade efter vår verksamhet.

Strands grafiska har i år även köpt två tryckerier i Västerås samt att de har andra produktionsorter i Bergslagen. Företagets omsättning ligger nu på cirka 90 miljoner kronor.