07 jun 2016 15:54

07 jun 2016 15:54

Per-Arne ska jobba för Skövde i Silicon valley

SKÖVDE: Nya kontakter i spelindustrin

Per-Arne Lundberg, verksamhetsansvarig för Gothia inkubator, har fått ett stipendium för att bidra till att skapa starkare länkar mellan Sverige och Silicon valley.

– Tack vare stipendiet kommer jag kunna jobba för att skapa än bättre förutsättningar för att hjälpa svenska startups inom spel att ta sig in på den amerikanska marknaden, säger Per-Arne Lundberg.

Det är Vinnova som har utsett Per-Arne och även Katarina Chowra från Uppsala innovation center till seniora stipendiater.

– Per-Arne Lundberg har gjort ett fantastiskt arbete som har gjort Västsverige till ett av de starkaste dataspelklustren i världen. Han kommer genom sitt arbete i Silicon valley att bidra till tydligare närvaro och kontakter mellan spelindustrin där och i Sverige, säger Anne Lidgard, på Vinnova.

Per-Arne Lundberg ser fram emot sin vistelse i Nordic innovation house.

– Jag kommer fortsätta jobba hårt och engagerat för entreprenörer och startups. Jag har skyhöga förväntningar, både på mig själv, Silicon valley och alla startups som kommer dra fördel av min närvaro. Det här kommer att bli grymt bra.