25 aug 2016 18:58

25 aug 2016 19:00

Nytt kvinnligt affärsnätverk

SKÖVDE: Nytt affärsnätverk för kvinnor startar upp med föreläsningar och nätverksmingel

De två affärskvinnorna Susanne Ytterborn och Erika Ekesbo Andrén menar att det saknats ett affärsnätverk för kvinnor utanför storstäderna. Nu gör de slag i saken och på fredag håller de premiär kick-off för det nya nätverket LIV.

Företagarna Susanne Ytterborn, Karlsborg, och Erika Ekesbo Andrén, Skövde, har själva har själva en lång erfarenhet av företagande och ledarskap. Tillsammans har de 40 års erfarenhet att falla tillbaka på, och de menar att nätverkande är viktigt. Genom det kan man finna samarbetspartners samt att fylla på med nya kunskaper.

– Vi insåg att vi båda saknade ett affärsnätverk av hög klass inom närområdet, och som också lockar medlemmar från hela Sverige, berättar Erika Ekesbo Andrén. Utbudet av affärsnätverk för kvinnor är stort i både Stockholm och Göteborg, men behovet är lika stort häromkring, säger hon i ett pressmeddelande.

Till helgen startar de båda upp sin första nätverksträff och det sker under ett tvådagarsmöte på Knistad, med kick-off under fredagen. Nätverket räknar hittills in ett 40-tal personer. Vid den första träffen är kvinnor anmälda som arbetar inom teknik, hälsa, konsultbranschen eller inom offentlig verksamhet. Deltagarna kommer från små- och medelstora företag.

– Vi vänder oss till kvinnor med många års yrkesverksamhet och vi ser gärna en blandning av företagare och offentliganställda ledare, säger Susanne Ytterborn.

Förutom workshops och nätverksmingel bjuds det även på diverse föreläsningar under dagarna. Under rubriken ”Motivera i konversation” kommer Birgitta Sjöstrand att föreläsa. Sofia Loft från Skövde kommer att berätta om sin väg till världsmästerskap i styrkelyft, och författaren Eva Sanner berättar om sin nya bok ”Passionskoden”.