27 aug 2016 06:00

27 aug 2016 06:00

Camilla delar med sig av sitt intresse för viner

NÄRINGSLIV

Ett stort intresse för vin och champagne gör att Camilla och Andreas Rickstrand nu startar dryckesprovningar i Skövde.
– Vi vill ha en bred publik och kommer även att ha provningar med öl och whisky, säger Camilla.

Premiären var i torsdags då den första provningen, med rubriken ”Sex toppviner från Italien”, ägde rum på Scandic Billingen.

Det var Erik Molin från Italygross som höll i provningen och drygt 40 personer var där för att prova och prata vin.

Roligt att utveckla

– Vi kommer alltid att ha externa experter som håller i provningarna. Vi vill att det ska vara exklusivt och att de som kommer ska få träffa någon som har stora kunskaper, säger Camilla Rickstrand.

Idén till dryckesprovningarna tog form när Camilla och Andreas Rickstrand hade privata provningar hemma.

– Vi har länge haft ett brinnande intresse för vin och champagne. Våra provningar hemma har varit omtyckta och vi kände att det vore roligt att utveckla det. Vi har märkt att det finns ett intresse i Skövde, säger Camilla.

Prova glögg

Det har Camilla främst märkt av i kontakten med andra som har samma intresse, och att många har uttryckt att just den här typen av arrangemang saknas i Skövde.

– Vi vill ha en bred publik så vi kommer även att ha öl- och whiskyprovningar. Vi har också fått in önskemål om glöggprovning.

Tanken är att arrangera en provning i månaden. Nästa kommer att handla om champagne och det blir Björnstierne Antonson som håller i den. Han är sommelier på Richard Juhlin Champagne club i Stockholm.

Provningarna ska äga rum på Scandic Billingen och Camilla berättar att hotelldirektören Kristian Sandahl direkt nappade på idén.

– Han är väldigt positiv till det här. Vi ville vara i en central lokal där vi kan få en känsla av lyx och charm. Det är också hotellet som står för alkoholtillståndet eftersom vi inte har det i vårt företag.

Intresset för mat och dryck, och även foto och resor, har även gjort att Camilla nu bloggar på tidningen Vinsiders sajt.

– Mina intressen har gjort att jag har gått med i sådana grupper på sociala medier. Där blev jag vän med chefredaktören för tidningen och fick frågan om att blogga. Jag började förra veckan så det är helt nytt.

Än så länge är provningarna och bloggen en fritidssyssla för Camilla vid sidan av heltidsjobbet på kontor.

Svårt att leva på

– Jag tror nog att det kan bli svårt att leva på det men det får framtiden utvisa. Det är mitt stora intresse och det man brinner för vill man ju lägga mycket av sin fritid på.

Camilla och Andreas har inte startat ett nytt företag för provningarna utan de ingår i familjeföretaget Rickstrand productions där Andreas jobbar med reklam för radio och tv.