15 sep 2016 06:00

15 sep 2016 06:00

Eddy öppnar nytt i Den lilla krogen

SKÖVDE: Kocken Eddy Lundqvist öppnar restaurang i det gamla kafé Princess

Kafé Princess vid Hertig Johans torg har gått in i kaféhimlen, och nu blir det andra bullar av när Skövdekocken Eddy Lundqvist öppnar restaurang i lokalen. Krogkonceptet ska vara genuin och vällagad mat.
– Jag vill att det ska fungera som en uppgraderad kvarterskrog, säger Eddy Lundqvist.

Eddy Lundqvist från Skövde är känd för många som den kock som startade den framgångsrika restaurangen Glädje, då tillsammans med kockpolaren Karl-Johan Beckman.

Efter att sedan jobbat som restaurangkonsult kände Eddy Lundqvist att tiden var mogen för att öppna eget igen. När så kaféet var till salu så slog han till, och nu pågår renoveringen för fullt.

De gamla tegelväggarna ska putsas fram och inredning med både ek och stenmaterial ska byggas.

– Jag vill laga god mat och ta hand om gästerna, det brinner jag för, säger Eddy, maten vi ska laga ska kännas modern och fräsch med fokus på närproducerade råvaror.

En maträtt som helt säkert alltid kommer att stå på menyn är råbiff, det är en högt älskad maträtt för mig, avslöjar Eddy Lundqvist.

Den lilla krogen

Som namnet på den nya restaurangen antyder blir det ingen stordrift heller, namnet blir Den lilla krogen. Restaurangdelen kommer att ha 42 bordsplatser samt åtta platser vid en bardisk.

Det nya konceptet innebär också att gästerna har koll på vad kockarna gör i köket, det ska nämligen vara ett helt öppet kök som placeras i restaurangdelen.

– Det ska bli kul att jobba så, det är ju en härlig miljö att blicka ut över det fina torget och att man möter gästerna direkt i restaurangen. Helheten i restaurangbesöket är superviktigt och vi ska ha lika stort fokus på mat och dryck som ett välkomnande sätt, säger Eddy Lundqvist.

På krogen ska tre kockar, två servitörer samt en bartender arbeta, tanken är att ha öppet för både lunch samt kväll. Målet är att öppna i början av december.