07 okt 2016 13:36

07 okt 2016 13:36

Grahns köper Totte gott

Grahns konfektyr köper Totte gott med fabriker i Skövde och Falköping.
– Vi växer och breddar vårt sortiment både mot nya och gamla kunder, säger ägaren Jesper Lööw.

Därmed blir Grahns en lokal godisjätte med dubbla fabriker i Skövde och en i Falköping sedan Sunes smått och gått sålde sina maskiner till ett företag i Dalsland för några år sedan.

– Totte gott kommer att drivas vidare med sin personal, varumärke och sortiment som tidigare. Skillnaden nu blir att båda företagen får tillgång till ett betydligt bredare sortiment för sina kunder, här i Sverige men också utomlands, och där finns det synergieffekter. Jag ser möjligheter att växa bara genom den möjligheten, säger Lööw som undertecknade köpekontraktet under fredagsförmiddagen.

På sätt och vis sluter därmed Grahns konfektyr cirkeln som godistillverkare.

Totte gott köpte Grahns karamelltillverkning och ”Hockeypulver” i slutet av 1980-talet, och har sedan utvecklat och förädlat sina produkter som nu bland annat omfattar punschpraliner, fruktklubbor och guldpengar. Grahns tillverkning är i dag mer inriktad mot skum- och gelégodis.

Totalt beräknas Grahns konfektyr omsätta 110 miljoner efter förvärvet. Grahns och Totte gott har tillsammans 55 anställda.