13 okt 2016 21:47

29 nov 2016 14:44

Han blev Årets företagare på Näringslivsgalan

SKÖVDE: Mingel, middag och feststämning

Under torsdagskvällen var det dags för årets upplaga av näringslivsgalan då elva fina priser delas ut.
Årets företagare blev Greger Lindholm på Städkonsult i Skaraborg.

Festligheterna började med mingel och fotografering på röda mattan innan det var dags att sätta sig till bord.

Årets tema var djungel och kan inte ha undgått någon. Mängder med gröna växter, djungelmönstrat tyg och bananer prydde lokalen.

– För att det är kul, svarade Ann-Louise Eliasson, projektledare för galan, på frågan om varför det blev just det temat.

Kvällens underhållning inleddes med en dansshow till tonerna av afrikanska trummor, och det var Papis & Linda with friends som stod för det.

Norsk måltavla

Jan Bylund, som har titlarna ståuppkomiker och konferencier i sitt cv, höll i trådarna och värmde upp publiken med ordningsregler och skämt. Näringslivschefen Erik Prestgaard blev måltavla då hans norska påbrå var ett ämne för kvällens dopningsskämt från Bylunds sida.

Invigningen skötte Åsa Vlk, sekreterare i Företagarna Skövde-Tibro, Bengt Ohlsson, ordförande i samma organisation, kommunalrådet Leif Walterum, C, och Erik Prestgaard, genom att klippa av ett snöre med bananer.

Därefter var det dags för Skövdebandet Arkivet att äntra scenen och bjuda på musikalisk underhållning, innan Jan Bylund inledde det som var kvällens höjdpunkt. Prisutdelningen.

Skänkte pengarna

Först ut var ett utbildningsstipendium som Företagarna Skövde-Tibro delar ut. Det gick i år till Mikael ”Mike Perry” Persson, dj:n från Skövde som har gjort dundersuccé med hiten The ocean.

Han fick ta emot 15 000 kronor som han omedelbart skänkte till Sällskapet jultomtarna. För det fick han ta emot varma applåder.

Därefter fortsatte prisutdelningen i tre omgångar till alla priserna var utdelade. Se faktaruta här intill. Även underhållningen fortsatte hela kvällen med, förutom Jan Bylund och Arkivet, även Öivin Tronstad.

Arrangörer för galan var Skövde kommun och Företagarna Skövde-Tibro, och 560 gäster fanns på plats.