Rådgivningen flyttas till Borås

SKÖVDE: Danske bank stänger för privatkunder

De bankkunder som vill träffa sin privatrådgivare vid Danske bank i Skövde får nu styra kosan till Borås i stället. Den 1 februari kommer Skövdekontoret att flytta två tjänster som hanterar privatkundernas affärer till det kontoret.

På senare år har bankbranschen förändrats på många sätt, åtminstone för privatkunderna. Internetbank och kontantlösa banker gör att behovet att uppsöka banklokaler inte står lika högt i kurs längre.

Danske bank har i dagsläget cirka 700 privatkunder i Skövde, och de som vill träffa sin privatrådgivare personligen får nu vackert pallra sig iväg till Borås. Den 1 februari ska två tjänster flyttas från Skövde för att förstärka Boråskontoret. I ett brev till privatkunderna berättar Danske bank att kunderna är välkomna till Borås, eller att ha möten via telefon eller e-möten via sin dator.

– Det stämmer, många kunder vill träffa oss på det här sättet i stället och vi har väldigt få spontanbesök, säger Joakim Sörman kontorschef i Skövde. Det är få som har behov av att träffas personligen och många väljer hellre e-möten eller telefonmöten i stället, men vi ska ändå kunna träffa kunderna på ett sätt och en plats efter deras behov.

Han menar att förändringen är ett sätt att öka den samlade rådgivningskompetensen. De fem anställda som blir kvar i Skövde ska nu få mer tid att fokusera på Danske banks största kundgrupp som är företag som man ofta besöker på plats, då minskar även behovet av en banklokal som har fasta öppettider.

– Det betyder att i förlängningen har vi inte behov av banklokalen, vi kan sitta i vilken kontorslokal som helst, berättar Joakim Sörman. Vi letar redan efter en annan passande lokal och det kan ju frigöra en bra affärslokal i fastigheten.

Danske bank är femte största bank i Sverige och har 35 kontor i landet, att nu centrera privatrådgivningen till Borås är ett pilotprojekt inom banken.

11 jan 2017 18:07

11 jan 2017 18:08