20 feb 2017 06:00

20 feb 2017 06:00

De vill erövra VR-spelvärlden

SPEL: I fredags kväll kom "Munch" ut på marknaden

I fredags släpptes det nya VR-spelet ”Munch”.
Och det är bara starten – nu ska det komma ett nytt spel var tredje månad.
– Vi är helt övertygade om att det kommer bli en stor marknad, säger Alexander Milton, vd i teamet bakom spelet.

SLA:s spelbloggare Alexander MIlton och hans team i Mostly Harmless Games har sedan i somras experimenterat kring VR och spelet ”Munch”. Ett spel där VR-spelaren är en liten gullig fisk som växer sig större och starkare på havets botten genom att äta andra fiskar, samtidigt som man ska undvika att bli uppäten.

I fredags kväll släpptes det på distributionsplattformen Steam.

– Det känns definitivt kul att vi kan släppa det nu, vi har ju velat lite kring hur vi ska göra, säger Milton.

Bland annat har man sökt investerare. När SLA skrev om projektet i höstas skulle man till USA för att bland annat hitta just finansiärer.

”Inte jiddra”

Men i stället blev vägen en annan.

– Vi kom fram till att just för det här projektet var det inte rätt väg att göra det för stort. Vi kände att det här går för långsamt, vi är här för att göra spel och inte för att förhandla och jiddra med långsamma affärsmänniskor. Så vi sa ”fuck it, vi släpper det här spelet nu och gör det på egen hand så snabbt som möjligt”.

Nu är planen att fortsätta med en snabb produktion.

– Vi ska lära oss så mycket som möjligt av den här processen och sen kommer vi att sikta på att släppa ett nytt spel var tredje månad. Håller vi uppe det kommer vi bli ett intressant VR-bolag och då kan vi presentera oss på det sättet framöver.

Bra position

I dag har inte VR slagit igenom hos den breda massan, även om det hela tiden växer. Genom den här satsningen hoppas Milton och teamet kunna vara en aktör av betydelse när det slår igenom på allvar.

– År 2020 beräknar man att VR-branschen ska omsätta mellan 15–20 miljarder dollar. Vid den tiden har vi tre års erfarenhet och har på så sätt skapat oss en bra position för att ta del av den marknaden. Vi är helt övertygade om att VR kommer att slå igenom.