05 mar 2017 16:27

05 mar 2017 16:55

Bogrensaffären inställd – i sista stund

NÄRINGSLIV

Det blir inga nya ägare till Bogrens salonger.
– Det var en bank här som gjorde bort sig kan man säga, berättar Tony Kronberg som skulle köpt nöjespalatset.

SLA avslöjade på tisdagen att Bogrens salonger och Pinchos skulle få nya ägare den 1 mars. Allt var klappat och klart trodde både köpare och säljare.

– Allting var klart och en bank går in efteråt och säger nej. Det är synd, säger Tony Kronberg som nu får rikta in sig att driva Pitchers och Kajutan i Sjötorp vidare tillsammans med sin fru Helene.

– Det hade kanske funnits andra lösningar på det, tillägger han om finansieringen av köpet.

Hur känns det att affären gick i stöpet?

– Det var bara en affär, så det är inte någonting sånt. Den det känns mest dumt för är han på banken som gjort upp alla lånen sedan ett par månader tillbaka. Han mår inte så bra kan jag tänka mig. Jag undrar om han får sitta kvar.

Även ägargänget med Thomas Gustafsson i spetsen blev rejält överraskade.

– De började strula på onsdagen, men vi trodde att de skulle lösa det innan lunchtid på fredagen – men det gjorde de inte. Då sa vi nej till alltihop. Jag fattar ingenting, säger han.

– Vi har ingen aning om vilken anledning det kan ha varit.

Hur känns det för er?

– Just nu känns det väldigt bra. Vi gillar Skövde och vi gillar Bogrens salonger. Vi har aldrig velat sälja egentligen, det var mest för att det dök upp en köpare som vi tyckte väldigt mycket om egentligen.

En av anledningarna till att ägarna ville sälja var att de ska satsa på andra restauranger och därmed inte skulle ha tid att driva Bogrens.

Kommer ni hinna med det nu då?

– Jadå, vi får öka tempot lite bara.