10 mar 2017 20:17

10 mar 2017 20:18

Prisutdelning avslutade UF-mässan

SKÖVDE: Prisutdelning avslutade UF-mässan

Som avslutning på UF-mässan korades vinnare inom en mängd olika tävlingskategorier, och för flera unga företagare från Skövdeskolorna gick det bra. WonderWood UF vann sin tävlingsgren om Hållbart företagande och får nu representera Skaraborg i SM.

WonderWood UF består av Lovisa Fritz, Samuel Thunander och Elin Alvemyr från Gymnasium Skövde. Genom sin vinst i kategorin för Hållbart företagande så får de representera Skaraborg vid SM i UF-företagande i Stockholm i maj.

Som extra bonus kom de på andra plats i kampen om att bli Årets UF-företag, som vinnare i den klassen stod Concrete up från Skara.

– Våra produkter är tillverkade av spillvirke och fungerar bra mot skadeinsekter samt tar bort dålig lukt, berättar de glada unga företagarna.

Affärsidén går ut på att förpacka och sälja cederträ-block och spån av cederträ, varorna är dessutom miljövänligt förpackade i påsar av återvunnet papper eller ekologisk bomull.

I tävlingsklassen Årets vara sopade tre UF-företag från Skövdeskolor rent på prisbordet. Juryn utsåg Pack n´go till vinnare och på andra plats kom glasförsäljarna Vase of grace, DrinkSafe kom trea.

I tävlingen om Årets monter fanns också ett lokalt UF-företag på prispallen, Chopping boards monter föll juryn i smaken och det resulterade i en andra plats. Samma placering blev det för Henos svetsproduktion UF i klassen Årets hantverk.

Årets tjänst gav två priser till unga företagare i Skövde, FutureGuest och Deal IT fick varsin check som andra respektive trea i den tävlingsklassen.

I årets UF-mässa deltog 54 UF-företag från Skövde vilket är rekord.