13 mar 2017 15:23

13 mar 2017 16:16

Elva mister jobbet när butik stänger

NÄRINGSLIV

(UPPDATERAD) Elva personer berörs när en av Skövdes elektronikbutiker stänger.

Det är Siba på Elins esplanad som stänger sin butik under mars månad. MBL-förhandlingar är genomförda och personalen har känt till nedläggningen under en period.

– De fick information redan i januari månad. Vi har inte kunnat erbjuda någon fortsättning på orten, men vi värnar om vår personal och hoppas att några vill söka sig till lediga tjänster på våra andra orter, säger pr- och kommunikationschef Nora Ay.

Slogs samman

Bakgrunden är samgåendet mellan Siba och Netonnet som inledds för två år sedan. Det medför att ett antal Sibabutiker stänger samtidigt som andra ställs om till lagershop-butiker under Netonnets varumärke.

Netonnet group har utrett förutsättningarna för att låta Skövdebutiken bli en lagershop, men den bedöms inte ha rätt förutsättningar.

– I dagsläget lämpar sig inte den här lokalen för vår verksamhet, säger Nora Ay.

För närvarande finns inget skarpt förslag om att etablera en lagershop på annan plats i Skövde.

– I nuläget har jag ingen information från vår etableringsgrupp om detta. Vi har inte funnit något i Skövde som är intressant nu, men som handelsstad är Skövde absolut är intressant för oss i framtiden.

Omställningen pågår fortfarande och så sent som i fredags öppnades en 25:e lagershopbutik i Uppsala. Dessförinnan öppnades två butiker i Göteborg.

Exakt vilken dag butiken i Skövde stänger är inte meddelat.