14 mar 2017 20:00

14 mar 2017 20:22

Seiving kliver av efter fem år

NÄRINGSLIV: ”Det känns rätt att sluta när jag fortfarande kör för fullt”

David Seiving slutar som ordförande för Näringslivsforum. Han kliver av efter fem år där Näringslivsforum mer än fördubblat sitt medlemsantal.

Näringslivsforum är näringslivets lokala intresseorganisation i Skövde och under Seivings ledning har antalet medlemmar ökat från 129 stycken till 330.

– Det är inte främst jag som ligger bakom utan ett lagarbete. Vi har tagit en aktiv roll i Skövdes utveckling och när organisationen ökat har det nätverk vi erbjuder blivit starkare och allt mer intressant för fler att delta i, säger Seving.

Varför slutar du?

– Jag har haft uppdraget i fem år och det passar bra nu när jag fått utökat ansvar på mitt jobb (Länsförsäkringar). Lite slitet sägs det ju att man ska sluta på toppen och det känns rätt att sluta när jag fortfarande kör för fullt.

Vad är du mest nöjd med efter de här åren?

– Det är oerhört glädjande att se bostadsproduktionen i Skövde i dag. Nu är det kommunen som gör jobbet (kring planer och bygglov), men från Näringslivsforum har vi varit med och jobbat med de här frågorna. Nu händer det vilket är fantastiskt roligt.

Något du inte är nöjd med?

– Jag hade gärna sett att vi kommit längre i vårt samarbete med högskolan. Både Sigbritt Karlsson (förre rektorn) och vi ville se mer samverkan än vad som finns i dag. Nu har vi redan träffat Lars Nicklasson (nye rektorn) och båda vill jobba vidare med de frågorna.