30 mar 2017 17:09

30 mar 2017 17:09

Stallsiken på kundernas tio-i-topp

SKÖVDE: Bra betyg men trafiken är ett stort problem

– Det trodde jag inte, området är inte speciellt välplanerat.
Det är butikschef Mattias Hyllén Kruses spontana kommentar till att Stallsiken hamnar på kundernas tio-i-topp.

I samma kundundersökning som satte Elins esplanad överst på listan över landets citygallerior, hamnade Stallsiken på sjunde plats när det gäller handelsområden/köpcentrum.

Plantagen var den första butik som öppnade på Stallsiken 2008, och att området hamnar på tio-i-topp förvånar Mattias Hyllén Kruse, butikschef.

– Det trodde jag inte, men det är ju positivt. Området är inte speciellt välplanerat när det gäller in- och utfarter. Möjligheterna för trafiken är under all kritik.

Mattias berättar om korsningar där trafiken korkar igen, om olyckor och långa köer.

– Det är svårt att ta sig in och ut på hela Stallsiken. Ta vår p-plats som exempel. Folk drar sig för att åka hit för de kommer knappt ut igen.

– Vi har ett bra butiksutbud, och betyget visar att vi gör rätt i butikerna. Problemet är att ta sig hit. Det vore också bättre om alla butiker hade samma öppettider.

Det är analys- och researchföretaget GFK som har gjort undersökningen. I januari deltog 3 400 personer över 15 år i enkäten, och de fick svara på frågor om bland annat utbud, öppettider och parkering. Deltagarna fick endast betygsätta handelsplatser som de har en relation till. I undersökningen deltog 321 handelsplatser som omsätter minst 100 miljoner kronor årligen.