04 apr 2017 08:40

04 apr 2017 09:46

Storaffär för appföretag

SKÖVDE: Mina tjänster får in 15 miljoner i riskkapital från Swedbank

Skövdeföretaget Mina tjänster får in 15 miljoner i riskkapital och inleder samarbete med Swedbank.
– Det känns riktigt bra, säger Joakim Sjöblom som startade företaget under sina studier vid Högskolan i Skövde.

Mina tjänster är en app där privatpersoner kan hantera sina abonnemangs- och prenumerationstjänster.

– Vi har utvecklat en kostnadsfri app för överblick och kontroll av de abonnemangstjänster som finns i ett hushåll. Vi tycker det är orimligt hur vissa företag jobbar med att försvåra uppsägningar, säger Joakim Sjöblom.

Swedbank investerar nu 15 miljoner kronor i Mina tjänster och företagen inleder ett samarbete. Tillsammans ska de vidareutveckla och öka användandet av tjänsterna.

– I stället för att bygga för våra 50 000 användare så bygger vi för fyra miljoner. Det är en jättetillväxt för oss, säger en mycket glad Joakim Sjöblom till SLA.

Kapitalet ska man använda till att utveckla systemen och även bygga ihop de båda företagens system. Swedbanks kunder kommer att ha tillgång till Mina tjänsters funktioner direkt i bankappen.

– Mina tjänster ger människor bättre överblick och ökad kontroll över sin privatekonomi. Vi är därför entusiastiska över att nu påbörja arbetet med att kunna erbjuda Mina tjänster till våra fyra miljoner privatkunder, säger Emma Heimonen, ansvarig för digital innovation på Swedbank.

Joakim Sjöblom startade företaget Mina tjänster under studietid vid Högskolan i Skövde, och appen lanserades i mars 2016 av honom, Jonas Karles och Marcus Lönnberg. Sedan dess har man blivit 14 anställda och anställer ytterligare två personer under våren.