11 apr 2017 13:26

11 apr 2017 13:26

Götenehus storsatsar – bygger ny fabrik

SKARABORG

Götenehus har beslutat sig för att investera 60 miljoner kronor i en ny fabrik för industriell volymhusproduktion. Det avslöjade företaget i ett pressmeddelande på tisdagen.

Investeringen görs på det befintliga industriområdet i Götene. Den nya anläggningen får en total yta på cirka 10 000 kvadratmeter.

Bakgrunden till investeringen är enligt företaget att lägenhetsbyggandet i Sverige bedöms bli fortsatt högt under flera år. En ökad industrialisering av byggprocessen genom volymhusproduktion bedöms stärka Götenehus position på marknaden.

Den nya fabriken, som får en kapacitet att tillverka cirka 200 lägenheter per år, ska börja byggas senare i vår och beräknas stå klar till sommaren 2018. Produktion och leveranser kan påbörjas under andra halvåret 2018.